Perşembe Mart 28, 2024

Strazburg’da Türk Faşistleri Tarafından Arkadaşlarımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz!

kaypakkaya-partizan
Avrupa’da gerici faşist örgütlemeler bölge ülkelerinin konsoloslukları aracılığıyla camilerde, spor kulüpleri vs gibi alanlarda örgütlenmekte ve yönlendirilmektedirler. Bu saldırıların önümüzdeki dönemlerde artacağını söylemek abartı olmayacaktır.

 

Konfederasyonumuz ATİK’in başlatmış olduğu, Nihat Konak’a özgürlük kampanyası ve Ezidi halkıyla dayanışma kampanyası doğrultusunda Strazburg’daki arkadaşlarımıza Tük faşistleri tarafından bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırı yürütülen kampanyamızda duyulan rahatsızlığı ve bizim haklılığımızı göstermektedir.

Emperyalizm maşası İŞİD çetelerinin Kürt ulusunun Rojava‘da gerçekleştirdiği kazanımları yok etmek amaçlı  saldırılarını Kobaniye yoğunlaştırdı. Şengalde Ezidi Kürtlere yapılan katliam ve göç ettirmelerin yaraları sarılamamışken, bu çete tüm güçleriyle Kobaniyi düşürmeye çalışmaktadır. Lakin Kürt halkının onurlu mücadelesi karşısında kuduran çeteler emekçi sivil halkı katletme yolunu tercih etmektedirler.

Emperyalizm ve bölge ülkeleri beslemesi olan bu çete/çeteler halkların gelişebilecek mücadelelerini boğmak amaçlı kurulan taşeron örgütlerdir. Bu amaçlar doğrultusunda kurulan  IŞİD’in Kürt halkına ve Rojava/Kobanê’ye saldırılarının yoğunlaştığı, katliamlarını artırdığı bir süreç yaşanmaktadır. Bu saldırılar bölge gerici ve faşist ülkelerinin desteğiyle gerçekleşmektedir.

Konfederasyonumuz ATİK aldığı karar doğrultusunda “Ezidi halkını sahipleniyor, Rojava direnişi ile dayanışmayı büyütüyoruz” şiarı ile bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Avrupa’nın bir çok şehrinde arkadaşlarımız bu çalışmayla yaşanan gelişmeleri kamuoyuna taşımaktadırlar.

Bu eylemlilikler çerçevesinde Yeni Demokratik Gençlik  “Rojava Direnişini Sahiplenelim, Kobanê Direnişine Ortak Olalım!” ve “Nihat Konak’a Özgürlük!” şiarıyla 26-27 Eylül tarihlerini eylem günü ilan etmişti.

Avrupa’nın birçok yerinde alanlara çıkan ATİK, Yeni Kadın ve YDG’liler; Kobane direnişini sahiplenme, Ezidilere yapılan katliamların teşhiri ve Nihat Konak’ın faşizmin zindanlarında uğradığı baskı ve haksızlıkları teşhir ettiler.

YDG’li arkadaşlarımız Fransa’da Strazburg Üniversitesi’nde stant açarak kampanya çalışmalarını yürütürken, standın kurulmasından kısa bir süre sonra gelen faşistler, YDG’lilerle tartışarak arkadaşlarımıza saldırıda bulunmuşlardır. Saldırıda YDG Merkezi Yönetim Kurulu üyemiz Arda Kılınç ve YDG üyemiz Vural Çetinkaya çeşitli yerlerinden yaralanmışlardır. Bu saldırılar menfur saldırılar değildir. Bir çok alanda aynı görüntüler yaşanmaktadır. Açılan standlar taciz edilmekte, yürüyüşler provoke edilmekte ve yer yer fiziki saldırılar yaşanmaktadır.

Avrupa’da gerici faşist örgütlemeler bölge ülkelerinin konsoloslukları aracılığıyla camilerde, spor kulüpleri vs gibi alanlarda örgütlenmekte ve yönlendirilmektedirler. Bu saldırıların önümüzdeki dönemlerde artacağını söylemek abartı olmayacaktır.

Tüm devrimci, demokratik kurumların bu saldırılara karşı ortak mücadele geliştirme ve püskürtme zorunluluğu tartışma götürmez bir yerde durmaktadır. Saldırıların yaşandığı alanlarda gereken en sert cevabın verilerek bu çetelere gereken ders mutlaka verilmelidir.

Yürüttüğümüz çalışmalar egemenlerin ve taşeronlarını rahatsız etmiş olmalı ki onlarca alanda bu tür durumlar yaşanmaktadır. Bunun içindir ki çağrımız; onların korkularını büyütelim. Faşizme ve emperyalizme karşı mücadelemizi yükseltelim.

 

KÜRDİSTAN FAŞİZME MEZAR OLACAK!

BİJİ BERXWEDANA KOBANE!

NİHAT KONAK’A ÖZGÜRLÜK!

KAHROLSUN EMPERYALİZM, FAŞİZM VE HERTÜRDEN GERİCİLİK!


1390