Cumartesi Nisan 20, 2024

Strasbourg'daki Açlık Grevine ATİK Aktivistlerinden Destek

kaypakkaya-partizan
Beşer günlük dönüşümlü bir şekilde açlık grevine katılacak ATİK aktivistlerinin ilk ekibi 23 Nisan’a kadar Strazburg’da grev çadırında olacak.

 

Türkiye zindanlarında 63. gününe giren süresiz ve dönüşümsüz açlık grevleri ile dayanışma amaçlı Avrupa Konseyi önünde yapılan açlık grevi devam ediyor. ATİK tarafından yapılan açıklama ile 17 Nisan’dan itibaren dayanışma amaçlı açlık grevine katılmak üzere ATİK aktivistleri açlık grevine başladılar. Yeni KADIN ve YDG aktivistleri tarafından da aktif desteklenen açlık grevine katılımlar devam ediyor.

Beşer günlük dönüşümlü bir şekilde açlık grevine katılacak ATİK aktivistlerinin ilk ekibi 23 Nisan’a kadar Strazburg’da grev çadırında olacak.

HDP milletvekilleriyle Avrupa’da önde gelen Kürt kurumlarının eş başkanları ve yöneticilerinin süresiz-dönüşümsüz olarak katıldıkları açlık grevlerine Türkiyeli ve Kürt aydınlar, kurum temsilcileri ve sanatçılar da dönüşümlü olarak destek veriyorlar.

Açlık grevcileri bugün sabahtan itibaren cezaevlerindeki açlık grevlerine ve taleplere ilişkin hazırlanan dosyaları Avrupa Konseyi’ne (AK) üye birçok ülkenin temsilciliklerine ilettiler. Şimdiye kadar 27 ülkenin temsilciliklerine dosyalar sunulurken, diğer 12 ülkenin AK temsilciliklerine dosyalar da verilecek.

Dosyaların verildiği ülkelerden olan Belçika’nın AK’deki yetkilileri, konuyla ilgilendiklerini ve gerekli girişimlerin yapılması isteğiyle üst makamlara ileteceklerini vurguladılar. Fransız temsilci de, konunun gerekli makamlara intikal ettirileceğini söyledi.

Sırbistan ve Macaristan temsilcilikleri de, Kürt tutsakların girdikleri açlık grevinden haberdar olduklarını ve gerekli girişimlerde bulunacakları sözünü verdiler.

979