Cuma Nisan 19, 2024

Sedat Yurtdaş Disipline sevk edildi

kaypakkaya-partizan
Yaklaşık bir yıl önce yanında çalışan Yeni Demokrat Kadın aktivistine dönük sistematik tacizde bulunan Avukat Sedat Yurtdaş’a ilişkin olarak Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu kararını verdi.

 

6 aylık soruşturma sürecindeki tıkanıklığı, Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği takipsizlik kararı çözdü. Diyarbakır Barosu meslekten ihracı gerektiren taciz soruşturmasında, şikâyetin niteliğinin kovuşturmaya değer bulunmasından ötürü, Sedat Yurtdaş’ın Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verdi.

Tacize karşı verilen mücadelede kadınlar, bir yandan hukuki kazanımları zorlarken; bir diğer yandan

​eril saldırılar hız kesmeden devam etmektedir. Kadınların mücadelesi ve 150 kadın avukatın dayanışmasıyla, Sedat Yurtdaş’ın yargılamasının devam etmesi, bunun devrimci demokrat basında geniş yer bulması tacizci ve tayfasında huzursuzluğa yol açmıştı.

Sedat Yurtdaş, önceki süreçte de tacize uğrayan arkadaşımız ve Amed Yeni Demokrat Kadın aktivistleri hakkında “iftira”dan suç duyurusunda bulunmuş; ancak bir sonuç alamamıştı. Amed, Sarıgazi, Kartal, Taksim, Radikal önü ve Mersin’deki teşhire dönük ozalit ve pankart çalışmalarından, basın açıklamalarıyla köşeye sıkışan tacizci avukat soluğu Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde almış, tacize uğrayan arkadaşımızın ve ona “yardım edenler”in tespit edilerek “yargılanması”nı istemişti. Şikayeti sonucunda arkadaşımız hakkında “tehdit ve iftira”dan soruşturma başlatılmıştı.

Tacizci güruh her zaman olduğu gibi erkek yargının kendisine kol kanat germesini beklemektedir. Demokrat maskesi altında gizlenerek bulunduğu STK’larda sinsice yer almaya devam eden Sedat Yurtdaş’ın maskesi, taciz ettiği kadınların yükselen sesiyle düşürülmektedir.

“İftira”, “siyasi komplo” kılıfını elinden çekip aldığımız Sedat Yurtdaş’tan hesabı yıllardır cinsel şiddete boyun eğen ve susturulan kadınların öfkesi soracaktır. Teşhir süreciyle devam eden mücadelemiz her türlü başta politik şiddet olmak üzere her türlü eril baskıya rağmen devam edecektir. Yaşam alanlarına sahip çıkarken, bütün kadınları cinsel şiddete karşı verdiğimiz bu mücadeleye ortak olmaya çağırıyoruz!

TACİZCİ SEDAT YURTDAŞ HESAP VERECEK!

YAŞASIN ÖRGÜTLÜ MÜCADELEMİZ!

Yeni Demokrat Kadın

1632