Perşembe Mart 28, 2024

Savaş,katliam,sürgün,kan ve gözyaşı içinde yine bir bayramı karşılıyoruz…!

kaypakkaya-partizan
Acı ve Katliamlarin yasandigi böylesi bir sürecte bir bayrama daha giriyoruz.

 

Bu yıl 17 Temmuz ile 19 Temmuz 2015 tarihleri arasında kutlanacak olan Ramazan bayramının, halklararası barış ve kardeşliği güçlendirmeye vesile olması arzusuyla, tüm Avrupa da yaşayan müslüman göçmen halkların bayramlarını kutluyoruz.

Müslümanlarca mübarek sayılan Ramazan ayında da Irak, ve Suriye de olduğu gibi,hemen hemen tüm İslam coğrafyasında mezhep savaşları,katliamlar ve gözyaşları dinmedi.

Emperyalistler ve uşaklarının çıkarları gereğince dinsel , mezhepsel, ulusal çelişkiler kullanılıyor ve körükleniyor . Bu kötülükleri yapanların elinde uşak olan ve Türkiye de AKP hükümetince de el altından desteklenen IŞİD adlı terör çetesinin İslam dinini inanılmaz boyutlarda politik çıkarlarına  alet etmeye devam ettiklerini görmekteyiz…

Suriye ve Irak`da,Rojava,Kobane ve Şengal de müslüman kisvesi altında, Kürt,Ezidi ve Hristiyan halklarından insanlar katlediliyor,Kadınlar köle pazarlarında satılıyor,tecavüz ve taciz gibi aşağılık davranışları yapmaya devam ediyorlar. Yüzbinlerce insanın yerinden yurdundan edilerek göçe zorlanması,katliama ve baskılara mağruz kalması,göç yollarında umut ve ekmek peşinde koşarken Akdenizin sularında binlercesinin can vermesinin sebebide sorumlusuda, emperyalist sistem ve onların yerli uşakları gerici ve faşist diktatörlüklerdir.

İçinden geçtiğimiz süreç emperyalist barbarların uşaklari yerli gericiliklerin, diktatör ve faşist rejimlerin zulüm,katliam ve sömürü çarklarını halen sürdürdükleri ve dünyanın mazlum halklarına acı ve gözyaşı yaşttıkları bir süreçtir. Acı ve Katliamlarin yasandigi böylesi bir sürecte bir bayrama daha giriyoruz.

Ramazan bayramının,barış,dayanışma,paylaşım ve kardeşlik ruhu içinde halklararası diyaloğu ve dayanışmayı güçlendirmesi ,emekçilerin birlikte mücadelesini büyütmeye vesile olması temennisiyle

ATiK olarak, tüm dünyada ve Türkiye de müslüman emekçi halkımızın ve Avrupa da Göçmen Türkiyeli işçi ve emekçilerin ramazan bayramlarını kutluyor,haksızlıklara,eşitsizliklere ve ırkçılığa karşı, birlikte karşı durmaya ve daha iyi yaşanabilir, savaşsız – sömürüsüz özgür bir dünya yaratma  mücadelesine katılmaya, destek olmaya çağırıyoruz.

1107