Cuma Mart 29, 2024

SAVAŞA ve ŞİDDETE KARŞI; İSYAN, BARİKAT, ÖRGÜTLENME!..

kaypakkaya-partizan
Sizleri; Tarihten günümüze, erkek egemen zihniyetin kadın cinsini yok sayma, egemenliği altına alma yöntemi olan kadına yönelik şiddete karşı İSYAN'a çağırıyoruz!..

İşçi ve Emekçi Kadınlar;

Dünya halkları; açlık, yoksulluk, işkence, katliam, soykırım ve kölelikle terbiye edilmeye çalışılıyor. Irkçı-faşist parti ve örgütler palazlandırılıyor. Ortaçağa ait dinci gericilik kışkırtılıyor, besleniyor. Kadınların yaşam alanları tehdit altında…

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, bizleri; seyirciliğe, izleyiciliğe, acılarla barışık yaşamaya son verme çağrısı yapıyor. 25 Kasım'ın tarihsel zemini  olan Mirabel kardeşlerin katledilmelerine karşı ayaklanmayı ve Trujilo diktatörlüğünü alaşağı eden İSYAN'ı kuşanmaya çağırıyor!..

ABD ve AB emperyalistlerinin, bölge gericiliği ve faşizminin beslemeleri DAİŞ çetelerinin Ezidi kadınlara uyguladığı kadın kırımı, tecavüzleri ve pazarda satışa çıkarmaları tüm vahşeti ile devam ediyor.

Kobane'den başlayarak Ortadoğu halklarının ve kadın özgürlüğünün mevzisi olan Rojava devrimine yönelik saldırılar devam ediyor...

Dünyada ve yaşadığımız Avrupa topraklarında kadına yönelik şiddet hızla artıyor. Şiddet mağduru kadınların hak gaspları ise bitmek bilmiyor.

Uzak toprakların gündemi olan savaş, artık Avrupa kapılarına dayandı. ABD, AB ve Rus emperyalistlerinin Ukrayna üzerinden sürdürdükleri kriz ve bölgedeki silahlanma devam ediyor.

"Ya Barbarlık, Ya Sosyalizm!"

Tarih, tüm emperyalist ve gerici savaşların en ağır sonuçlarını kadınların yaşadığını belgeledi, belgelemeye devam ediyor. Kasım ayının başında, yanı başımızdaki Ukrayna'da tecavüz edilerek öldürülen 286 kadın cesedi bulundu. Yüzlercesi ise hala kayıp.

Yıllar önce uluslararası kadın önderlerden Rosa Luxemburg'un "Ya barbarlık, Ya Sosyalizm" çağrısı bir kez daha yürünecek yolu gösteriyor. Sosyalist dünyanın varlığı koşullarında kazandığımız tüm hak ve özgürlüklerimiz kapitalist dünya tarafından değişik araç ve yöntemlerle ellerimizden alınıyor.

Mevcut haklarımızı koruyabilmek için bile, artık direnmek, ayaklanmak zorundayız!..

Birleşirsek Güçlüyüz!.

Tarih, bir kez daha emek cephesinin birliği ve inancının en güçlü silah olduğuna tanıklık ediyor.

Teknik olarak güçlü savaş silahlarına ve sermaye devletlerinin ekonomik ve lojistik desteklerine sahip DAİŞ çeteleri, oldukça geri savunma silahlarına sahip YPG ve YPJ güçleri karşısında yenilgiler alıyorlar.

YPG ve YPJ'nin ardında hiç bir sermaye gücü ve devleti yok. Onların tek gücü insanlık!.. Onlar, Şengal ve Kobane'de insanlığın vicdanını temsil ediyorlar. Onlar, en önemli savaş silahının birleşik mücadele olduğunu gösteriyorlar.

Onlar, sınırlı güçlerine rağmen tüm dünyaya devrimin güncelliğini, kaçınılmazlığını ve mümkün olduğunu gösteriyorlar...

Onların duruşları, karanlığa, köleliğe başkaldırı çağrısıdır.

İSYAN HAKTIR!

Karanlığa, zulme isyan haktır!..

Sizleri; Tarihten günümüze, erkek egemen zihniyetin kadın cinsini yok sayma, egemenliği altına alma yöntemi olan kadına yönelik şiddete karşı İSYAN'a çağırıyoruz!..

Sizleri; İşçi ve emekçi halkın evlatlarını ölüme gönderen, toplumsal yıkım, kadın tecavüzü ve hak gaspları olan ve sadece sermaye sınıfının ve iktidarlarının kazanımlarına hizmet eden emperyalist ve gerici savaşlara karşı kadın BARİKATLARI kurmaya çağırıyoruz!..

Sizleri; Köleliğe, karanlığa ve geleceksizliğe karşı SOSYALİZM alternatifini anlamaya, öğrenmeye ve örgütlenmeye çağırıyoruz!..

Savaşsız, sömürüsüz, şiddetsiz bir dünya için hemen şimdi; Harekete geç!..

 

AvEG-Kon

SOSYALİST KADINLAR BİRLİĞİ

1374