Çarşamba Nisan 24, 2024

Reims Partizan'dan Sami Solmaz icin imza standi eylemi‏

Reims Partizan taraftarlarinin Sami Solmaz için dun bulunduklari alanda imza kampanyasi gerceklestirdiler.Imza kampanyasinin devam ettigi saatlerde Sami Solmaz yoldasinda baska bir cezaevine nakledildigi gelen bilgiler arasindaydi.
  

 

Ezilenlerin direnis ve emek mevzisi olan Atik yonelik yapilan Almanya ve Turkiye devletinin ortaklasa yaptiklari operasyonda Fransa'da tutuklanan Sami Solmaz icin bu gun cadir acarak imza standi eylemligi gerceklestirdik.

Sabah saatlerinde actigimiz etkinligimiz aksam dogru bitirdik. Fransizca agirlikli Kurtce ve Turkce devrimci muziklerle ve halaylarla coskulu ve renkli bir atmosfer yakaladik. Bu canliligimizla bir kez daha Sami yoldas yalniz degildir her yerde ve kosulda yaninda oldugumuzun kararliligini dile getirerek yogun sekilde sureci anlatan fransizca bildirimizi dagitip sozlu ajitasyon yapildi.

Eylemimiz Fransizlarin  ve diger turistlerinde ilgisini çekmistir. Sosyalist parti ve Mesepotamie Kultur dernegi desteklerini sundugu etkinligimiz genel olarak basarili olmustur.  

Reims Partizan

     
1338

Son Haberler