Perşembe Mart 28, 2024

PŞTA'dan Nihat Konak için çağrı

kaypakkaya-partizan
Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri (PŞTA) Tekirdağ F tipi Cezaevi’nde 1998 yılından beri tutuklu bulunan Nihat Konak’ın yaşadığı hukuksuzluk nedeniyle basın toplantısına çağrı yaptı.

 

Aralık 2013’te tahliye edilmesi beklenen Nihat Konak’a Şubat 2017’ye kadar cezaevinde kalmasına yol açan disiplin cezası verildiğini açıklayan çağrı metninde bunun hukuksuzluk örneği olduğu belirtilirken “. Nihat Konak’ın cezasının uzamasına neden olan olay, Cezaevi idaresine hakaret gibi keyfi bir iddiadır, bundan dolayı kesilen cezaya yaptığı itiraz dilekçesi ise “kaybedilmiş”, bu yüzden cezası haksız yere uzatılmıştır.” dendi.

Konak’ın aldığı disiplin cezasının ardından cezaya itiraz dilekçesinin “kaybedildiği”, bu yüzden cezasının haksız yere uzatıldığı belirtilen çağrıda, “Konak ve üç arkadaşının itirazı kaybedildiği için aldıkları ceza 12 Kasım 2008’de kesinlik kazanmış, Konak ise şikayetçi olmuştur. Fakat savcılık, 7 Nisan 2009’da kovuşturmaya yer olmadığına hükmetmiştir. Konak tekrar itiraz etmiş, ancak “süresinde itiraz etmediği” gerekçesiyle karar 12 Kasım 2013’te kesinleşmiştir. Oysa itiraz süresi 1 gün sonra, yani 13 Kasım’da dolmaktaydı. İnfaz Hakimliği de hukuka aykırılıkları incelemeden, cezanın onanmasına karar vermiştir. Bu hukuksuzluğa engel olunmadığı takdirde Nihat Konak, 26 Aralık 2013’te cezaevinden çıkacakken, şimdi artık Şubat 2017’ye haksız yere tutuklu kalacak.” dendi.

PŞTA son olarak, bu hukuksuzluğun son bulması ve Nihat Konak’ın özgürlüğüne kavuşması için 29 Ağustos Cuma günü Taksim TMMOB’da saat 13. 00’de yapılacak basın toplantısına çağrı yaptı.

1888