Cuma Nisan 19, 2024

PŞTA: Onun inancını yol edineceğiz

kaypakkaya-partizan
Geçirdiği rahatsızlık nedeni ile 18 Eylül günü hastaneye kaldırılan ve bugün hayatını kaybeden Güzel Şahin için PŞTA bir açıklama yayınladı. PŞTA’nın yaptığı açıklamada” Güzel anamız örgütlülüğümüzün en direngen yüzüydü. O Zindanların dışarıdaki sesi, ölümsüzlerimizin yaşamdaki nefesi ve canıydı” denldi. PŞTA faaliyetçisi olan Güzel Şahin için yapılan açıklama şu şekilde

 

Yüreğimizin bir parçasını daha uğurluyoruz. İnancını ve düşlerini bizlere bırakarak aramızdan ayrılan Güzel Şahin 2 günlük yaşam mücadelesinde hayatını kaybedere yoldaşlarına ve çocuklarına direniş mirasını devretti.

Güzel anamız örgütlülüğümüzün en direngen yüzüydü. O Zindanların dışarıdaki sesi, ölümsüzlerimizin yaşamdaki nefesi ve canıydı. O “Önce çocuklarımızı savunuyorduk, şimdi onların fikirlerini" şiarını kendisine bayrak edinmiş ve yaşamın her yerinde karşı- devrim dalgasına karşı halkların sloganını eksik etmemişti. Enerjisi ve azmi ile bizlere daima örnek olan Güzel Ana’nın eksikliğini sadece bizler değil tüm meydanlar hissedecek. O cüreti ve kararlılığı ile nüfuz ettiği her yere tebessümlerini götürdü. Her yeri GÜZEL’leştirdi. Kavganın her alanında barikat başlarında savunduğu düşünceleri dilinde slogan avucunda taş etti.

Güzel Ana 17 Eylül gecesi Partizan geleneğinin önemli mirasçılarından biri olan Serdar Can’ın cenaze törenine hasta yatağından kalkarak giden ve tüm rahatsızlıklarına rağmen büyük bir kararlılıkla gösteren Güzel Ana bizlere son kez yüzündeki direniş tebessümünü gösterdi. Serdar Can’ın anmasının ardından hastaneye kaldırılan anamız yaşam mücadelesini ve direnişini hastanede de sürdürmüş geçirdiği beyin kanaması sonucu aramızdan bugün ayrıldı.

Yaşamın her alanında, kavganın her sahnesinde Güzel Şahin’in izleri bizleri bekliyor. Onun izlerini yol edecek, onun inancı ve kararlılığı ile bu yolu katedeceğiz.

Güzel Ana Ölümsüzdür

Devrim Şehitleri Ölümsüzdür

Şehit Namırın

PŞTA(Partizan Şehit ve Tutsak Aileleri)   

630