Perşembe Mart 28, 2024

Prof. Jose Maria Sison

KAYPAKKAYA-PARTIZAN
Tüm ILPS üye örgütlerine ve ilerici, demokrattik kurum, kuruluş ve bireyleri bu tür keyfi saldırı ve ugulamaları kınamaya çağırıyoruz

 

Bizler, Uluslararası Halkların Mücadele Lig’i (ILPS) olarak ATİK yönetici ve üyelerine ve bağlı kurumları olan Yeni Kadın ve YDG’ye Almanya, İsviçre, Yunanistan ve Fransa'da yapılan saldırı ve tutuklamaları kınıyoruz. Bu tür meşru kurumlara yapılan saldırılar evrensel olarak kabul görmüş bireysel ve kolektif insane haklarının bariz ihlalidir ve tüm özgürlük seven herkes tarafından kınanması gerekmektedir.

Almanyada tutuklamalar özel timler tarafından Nazi tarzıyla zorla kapı ve pencereleri kırarak yapılmıştır. Son yıllarda giderek Avrupa devletleri “terorizme karşı savaş” kisvesi altında ilerici ve demokratik aktivistlere karşı devlet terörünün faşist uygulamaları olan keyfi tutuklamalar, evlere baskınlar, takipler yapmışlardır.

Ayrıca, kapitalist sistemin küresel krizi karşısında göçmenler ve mülteciler, sağcı partilerin yerli halkın işlerini el koydukları ve Avrupalıların sosyal yardımları istismar ettiklerine dair suçlamları için günah keçisi haline getirilmiştir. Demokratik Türkiyeli göçmen örgütlerine karşı yapılan baskınlar ve tutuklamalar Avrupada ultra-milliyetçi ve neo-faşist partilerin kışkırttığı gerici eğilimlerden besinini almakta.

Koordineli bir şekilde yapılan bu baskın ve tutuklamalar, ilerici ve demokratik kurumlar için Avrupada gelişmekte olan faşistleşmeyi teşir etmek, karşı duruş sergilemek için önemli bir uyarı olması gerekir.

Tüm ILPS üye örgütlerine ve ilerici, demokrattik kurum, kuruluş ve bireyleri bu tür keyfi saldırı ve ugulamaları kınamaya çağırıyoruz. Bu tür gerici, anti-demokratik ve cezadan muaf tutulan politika ve ugulamaları durdurmak için sesimizi yükseltmemiz ve harekete geçmemiz gerekli.

Avrupada gelişen Faşistleşmeye Karşı Mücadele Et!

Demokratik Hak ve Özgürlükleri Savun!

Yaşasın Enternasyonal Dayanışma!

 

Prof. Jose Maria Sison

 

Uluslararası Halkarın Mücadele Lig’i, Başkanı

 

23 Nisan, 2015

 

1057