Perşembe Mart 28, 2024

PKK: Helmet yoldaşın amacı mutlaka başarılacaktır

kaypakkaya haber
PKK: Bu alçakça katliamın hesabının misliyle sorulacağını, kahraman şehitlerimizin intikamının mutlaka alınacağını, tecride ve faşizme karşı Demokratik Ortadoğu ve Özgür Kürdistan mücadelesinin öncü şehidi Helmet yoldaşın amacının mutlaka başarılacaktır.

 

Türk devletine ait savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırısında şehit düşen KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Diyar Xerib ile Şahin ve Dewran’a ilişkin açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “Bu vesileyle bir kez daha söz konusu güçleri uyarıyoruz ve çağrı yapıyoruz: Türkiye toplumunu faşist terör ve işkence altında sömüren ve Kürt halkı üzerinde insanlık suçu olan soykırım uygulayan bu insanlık dışı rejimden desteğinizi çekin! Kürt halkı üzerindeki soykırıma ortak olmayın” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi’nin açıklaması şöyle: “Faşist-soykırımcı TC devletinin ve işbirlikçi-ajanlarının Medya Savunma Alanlarından Kandil’e düzenledikleri bilinçli ve planlı saldırıda alçakça katledilen Güney Kürdistan halkının yiğit evladı, büyük devrimci ve yurtsever, PKK Merkez Komitesi ve KCK Genel Başkanlık Konseyi üyesi Şehit Helmet (Dîyar Xerib Muhammed) yoldaş ile partimizin çok değerli militanları şehit Şahin ve şehit Dewran yoldaşları derin saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Bu alçakça katliamın hesabının misliyle sorulacağını, kahraman şehitlerimizin intikamının mutlaka alınacağını, tecride ve faşizme karşı Demokratik Ortadoğu ve Özgür Kürdistan mücadelesinin öncü şehidi Helmet yoldaşın amacının mutlaka başarılacağını belirtiyoruz.

İSTANBUL YENİLGİSİNİN İNTİKAMINI BU TÜR PLANLI SALDIRILARLA ALMAK İSTİYOR

Hiç kuşkusuz bu vahşi katliam, yaşanan son gelişmelerden ve tırmandırılmaya çalışılan faşist, sömürgeci ve soykırımcı saldırılardan kopuk değildir. Çok açık ki, faşist Erdoğan-Bahçeli diktatörlüğü, böyle bilinçli ve planlı saldırılarla İstanbul yenilgisinin, Xakurkê’den Haftanin’e kadar gerilladan yediği ağır darbelerin sözde intikamını almaya, kan emici baskı, terör, işkence ve katliamlarını artırarak faşist-soykırımcı iktidarını ayakta tutmaya çalışmaktadır. Söz konusu faşist-soykırımcı saldırıların ABD, AB devletleri ve Rusya gibi küresel güçler tarafından desteklendiği ve işbirlikçi-ihanet tarafından beslendiği de açık bir gerçektir. Net bir biçimde görülüyor ki, ne zaman halklarımızın mücadelesi ile faşist-soykırımcı TC yönetimi zorlansa, söz konusu güçler hemen imdadına koşmakta, faşist saldırılara destek vererek veya özgürlük hareketimize karşı saldırı yaparak TC faşizmini ayakta tutmaya çalışmaktadır. Dolayısıyla faşist AKP-MHP yönetiminin Türkiye’de, Kürdistan’ın Bakûr, Başûr ve Rojhilat parçalarında uyguladığı soykırımdan, günlük geliştirdiği baskı ve katliamlardan bu güçler de sorumludur.

Bu vesileyle bir kez daha söz konusu güçleri uyarıyoruz ve çağrı yapıyoruz: Türkiye toplumunu faşist terör ve işkence altında sömüren ve Kürt halkı üzerinde insanlık suçu olan soykırım uygulayan bu insanlık dışı rejimden desteğinizi çekin! Kürt halkı üzerindeki soykırıma ortak olmayın! Aynı zamanda faşist-soykırımcı katillere ve ajanlarına ise şunu belirtiyoruz: Faşist-soykırımcı saldırılarınızı ne kadar artırırsanız artırın, Kürt halkı ve Türkiye toplumu üzerinde ne kadar baskı, terör ve katliam uygularsanız uygulayın faşist-soykırımcı diktatörlüğü ayakta tutamayacak, ömrünü uzatamayacaksınız. Hiçbir şey sizi kurtaramayacaktır. Tersine döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Kürt halkı ve Türkiye halkları yaptığınız bu katliamların hesabını bir bir soracaktır. Güney Kürdistan halkımız nasıl ki Saddam faşizmini yıkmayı başardıysa, Helmet yoldaşın anısıyla daha çok bilinçlenerek sizi de, TC faşizmini ve uşaklarını da kendi topraklarından atmayı bilecektir!  

GÜNEY KÜRDİSTAN’IN DEMOKRATİKLEŞME MÜCADELESİNE ÇOK BÜYÜK KATKISI OLDU

Yurtsever halkımız ve tüm devrimci güçler iyi bilmeli ki, Helmet yoldaş genç yaşta özgürlük mücadelesi saflarına katılmış, değerli ömrünün 25 yılını Kürt halkının özgürlüğü ve Ortadoğu halklarının kardeşliği mücadelesine vermiş, Önder Abdullah Öcalan’ın eğitimini görmüş, savaşçılıktan PKK Merkez Komitesi ve KCK Genel Başkanlık Konseyi üyeliğine kadar her türlü devrimci görevi yürütmüş yiğit bir devrimci militan ve derin bir yurtseverdi. Uzun süre pratik çalışma yürüttüğü Güney Kürdistan’da demokratikleşme mücadelesine çok büyük katkıları oldu. Başta gençler ve kadınlar olmak üzere Güney Kürdistan halkımızın her kesiminin eğitimi, Apocu yurtseverlik çizgisinde bilinçlenmesi ve örgütlenmesi için çok değerli emek ve çabalar harcadı. Faşist TC işgalciliğine ve sömürgeciliğine karşı uzun süre gerilla direnişi içinde oldu. Tüm Kürtlerin ve Kürt siyasetinin Kürdistan Ulusal Kongresinde birleşmesi için her zaman büyük çalışma yürüttü. Böylece dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki tüm halkımız tarafından tanınan, sayılan ve sevilen bir devrimci haline geldi.

Bu bakımdan söz konusu saldırının son derece bilinçli, planlı ve örgütlü olduğu kesindir. Faşist-soykırımcı TC güçlerinin gözü dönmüşlüğü kadar, kendini bir tas çorbaya satan ihbarcı-ajan yapıdan destek gördüğü de ortadadır. Hareket ve halk olarak bunları önemli ölçüde biliyor ve tanıyoruz. Tüm katillerden yapılan bu katliamların hesabının misliyle sorulacağını da belirtiyoruz. Bu temelde kendine Kürt yurtseveri ve devrimci-demokrat diyen herkesi de göreve davet ediyoruz. Helmet yoldaşın anısının bir intikam andı ve özgürlük yemini yapılması gerektiğini belirtiyoruz.

HELMET YOLDAŞIN ANISINA GÜÇLÜ SAHİP ÇIKMALIYIZ

Bu temelde, başta Güney Kürdistan halkımız olmak üzere dört parça Kürdistan ve yurtdışındaki halkımızı, başta gençler ve kadınlar olmak üzere tüm emekçi kesimleri, bütün devrimci-demokratik güçleri ve kendine Kürt yurtseveriyim diyen herkesi ve tüm Kürt siyasal güçlerini, faşist-soykırımcı TC saldırganlığına, işgal ve katliamlarına karşı çıkmaya, büyük yurtsever ve devrimci Helmet yoldaşın anısına güçlü sahip çıkarak her alanda özgürlük ve demokrasi mücadelesini yükseltmeye, tecride ve faşizme karşı Önder Abdullah Öcalan’ın özgür yaşar ve çalışır koşullara kavuşmasını hedefleyen Demokratik Ortadoğu ve Özgür Kürdistan mücadelesini her yerde geliştirmeye, Helmet Yoldaş ve tüm şehitlerimiz için güçlü anma etkinlikleri ve demokratik kitle eylemleri yapmaya çağırıyoruz!”

419