Perşembe Nisan 25, 2024

Partizan ve YDG'den İzmir'de ATİK ve Yeni Kadın için eylem çağrısı

kaypakkaya-partizan
“Faşist TC, işbirlikçi Almanya, elini ATİK’ten çek!"

 

Avrupa'da demokrasi havariliği yapan kapitalizm, burjuva demokrasisinin altından faşizm çıktığını bir kez daha kanıtlamış oldu. Yıllardır göçmenlerin ve Avrupa’da ezilen tüm kesimlerin mücadelesini sahiplenen ve yükselten “ATİK”, “Yeni Kadın” ve “Yeni Demokrat Gençlik”e 15 Nisan Çarşamba günü Almanya merkezli olmak üzere operasyon düzenlendi.

Özel timlerin yer aldığı, camların ve kapıların kırıldığı ve TC devletinin bilgisi dahilinde gerçekleştirilen ve TC'nin operasyonlarını aratmayan bir şekilde, Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya ve Yunanistan olmak üzere 5 ülkede gerçekleştirilen operasyonlarda, 12 kişi gözaltına alınarak tutuklandı.

Yapılan operasyon birçok kesimin tepkisini çekerken, Avcrupa ve Türkiye'de protestolar sürüyor. İzmir'de de Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik konuyla ilgili bir eylem çağrısı yaptı. Partizan ve YDG tarafından yayımlanan çağrı metni ise şu şekilde: 

"ATİK’in HDP ile beraber yurtdışında örgütlediği kampanyalar ve dayanışma eylemleriyle ve Kobanê direnişindeki gösterdiği irade ve özellikle de Ermeni Soykırımına dair açıklamaları bu operasyonların nedenleri hakkında yeterince fikir veriyor.

TC faşizmi ile işbirliği içersinde gerçekleştirilen bu operasyon ve tutuklama terörüne karşı İzmir’de Partizan ve Yeni Demokrat Gençlik tarafından bir eylem düzenlenecektir.

Devrimci-demokrat-yurtsever ve tüm duyarlı kamuoyunu, TC ve Alman devletinin bu faşizan uygulamalarını protesto etmek için eyleme çağırıyoruz.

Yer:  Alsancak Kıbrıs Şehitleri Ösym Binası Önü

Tarih: 21 Nisan Salı

 

Saat: 18.00"

 

1404

Son Haberler