Cuma Mart 29, 2024

Paris'de Ermeni Soykırımı 100. Yılı Anma etkinliği gerçekleşti!

kaypakkaya-partizan
Başta Ermeni halkı olmak üzere devrim ve sosyalizm tarihinde şehit düşen tüm devrim şehitleri için saygı duruşu gerçekleşti.

 

Sinemilli derneğinde Ermeni Soykırımı 100. Yıl etkinlikleri kapsamında ATiK’in organize ettiği ve ACTiT’in destek verdiği bir panel düzenlendi.

Başta Ermeni halkı olmak üzere devrim ve sosyalizm tarihinde şehit düşen tüm devrim şehitleri için saygı duruşu gerçekleşti. Ardından Sinemilli dernek yönetimini Ermeni sorunu üzerine yaptığı konuşmada, Ermeni halkını ve yaşatılan bu Soykırımı lanetlediğini ve Ermeni sorununu kendi sorunumuz gibi görmemiz gerektiğini belirtti.  Destek açıklamasından sonra Atik temsilcisi olarak katılan ve söz alan Panelistimiz gerçekleştirdiği sunumda, genel olarak osmanlı imparatorluğunun varlığından günümüze kadar ne kadar katliamcı bir  zihniyetine sahip olduğunu ve ermeni halkının yaşadığı zulmü dile getirerdi. TC’nin günümüzde benzer politikaları uygulamaya devam ettiğini örneklerle ifade eden temsilcimiz ACTİT vb. gibi kurumların birlikte hareket halinde olmasının önemini vurguladı.

 

Karşılıklı soru cevap şeklinde devam eden panelimiz başarılı bir şekilde son buldu.

 

 

ATIK Paris

 

1058