Cuma Mart 29, 2024

Panellere Davet!

kaypakkaya-partizan
“Reformizme ve Tasfiyeciliğe Karşı; Geçmişten, günümüze tarihsel süreciyle KAYPAKKAYA” konulu bir dizi paneller gerçekleştirilecektir. Yapılacak bu panellere tüm emekçileri, devrimcileri, yurtseverleri ve yoldaşlarımızı katılmaya çağırıyoruz.

 

Türkiye proletaryasının komünist önderi İbrahim Kaypakkaya yoldaşın kurduğu partimiz TKP/ML’nin 44. Mücadele yılında, “Reformizme ve Tasfiyeciliğe Karşı; Geçmişten, günümüze tarihsel süreciyle KAYPAKKAYA” konulu bir dizi paneller gerçekleştirilecektir.

Yapılacak bu panellere tüm emekçileri, devrimcileri, yurtseverleri ve yoldaşlarımızı katılmaya çağırıyoruz.

“Partimiz TKP/ML kuruluşunun 44. Yılını kutluyor. Partimiz, Önderimiz İbrahim Kaypakkaya önderliğinde Şafak Revizyonizme karşı ideolojik-politik temelde örgütsel mücadelenin sonucu olarak 24 Nisan 1972’de tarih sahnesindeki yerini aldı.

Partimizi ortaya çıkaran tarihsel zorunluluk, enternasyonal proletaryanın Türkiye temsilciliğinin yokluğudur. Komünizm davasına önderlik edecek kurmaydan yoksunluk, bu tarihsel kesitte artık son bulmuştur. Partimiz, tarih ve toplum bilimi Marksizm-Leninizm-Maoizm’in savunucusudur. Bu bilimin rehberliğinde dünya görüşünü şekillendirmiş, devrimci rotasını çizmiş, ülkenin içinden geçtiği süreci ve tarihsel şekillenişini tahlil ederek devrimin yol ve yöntemini benimsemiştir. 

Demokratik Halk Devrimi, Sosyalizm ve Komünizm davasının önder kurmayı olarak programatik görüşlerini oluşturmuştur. Tam 44 yıldır da her türden gerici saldırılara, devrimci süreçlerin gerilemelerine, yıkımlara, yenilgilere, en zorlu koşullara rağmen varlığını sürdürmüş, dünya görüşünden ve temel ideolojik duruşundan taviz vermemiştir.” 

897