Salı Nisan 16, 2024

Özgürlük isyanda, sokakta! 1 Mayıs'ta Partizan saflarına!

kaypakkaya-partizan
İzmir Partizan, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü için “Özgürlük, isyanda, sokakta! 1 Mayıs'ta Partizan saflarına!" diyerek çağrı yaptı.

 

İzmir Partizan, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü için “Özgürlük, isyanda, sokakta! 1 Mayıs'ta Partizan saflarına!" diyerek çağrı yaptı.

1 Mayıs'a kısa bir süre kala İzmir Partizan tarafından bir çağrı mesajı yapıldı. Yürüyüş ve mitinge çağrı yapan İzmir Partizan tarafından yapılan açıklamanın tam metnini yayınlıyoruz.

Özgürlük isyanda, sokakta! 1 Mayıs'ta Partizan saflarına!

Devletin saldırılarını ve baskılarını arttırdığı bir dönemde alanlara, sokaklara daha güçlü bir şekilde çıkmanın önemi artmıştır. OHAL ve KHK'ler ile birlikte muhalif kesime yönelik baskı, gözaltı, imha, tutuklamalar artarak sürmektedir. Başta işçiler ve köylüler olmak üzere tüm emekçilere, başta Kürt ulusu olmak üzere ezilen uluslara, başta Aleviler olmak üzere ezilen inançlara, Kadınlar ve LGBTİ'lere baskı ve saldırı katlanarak devam ediyor. Devletin şu anki temsilcisi AKP hükümeti kaybettikçe, sonu yaklaştıkça saldırılarını arttırıyor. En çok da kitlelerin sokağa çıkmasından, mücadele etmesinden korkuyorlar. Egemenlerin korkularını büyütmek, mücadeleyi yaymak için daha kitlesel bir şekilde sokaklara ve alanlara akmalıyız.

İşçi sınıfına karşı saldırıların arttığı, kıdem tazminatının gasp edilmek istendiği, sömürünün, ölümün, işsizliğin yükseldiği bu dönemlerde işçi sınıfı açısından tarihi öneme sahip olan 1 Mayıs'ta daha fazla mücadeleyi haykırarak alanlara çıkıyoruz.

Partizan olarak İzmir'deki tüm halkımızı1 Mayıs'ta saflarımıza davet ediyoruz.

Özgürlük isyanda, sokakta! 1 Mayıs'ta Partizan saflarına!

 

Toplanma Yeri: Cumhuriyet Meydanı

Saat: 12.00

Miting: Gündoğdu Meydanı

Saat: 14.00

707