Perşembe Mart 28, 2024

Oli imaste ATİK,ATİK den eine moni!

kaypakkaya-partizan
Saat 19:00’da Atina Propilea meydanında Destek Komitesi tarafından yapılan mitinge, ATİK-Yunanistan Komitesi, YKP (M-L), Antarsia, ML-YKP, Rozinante, Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci kurumlar katılarak destek verdi.

 

15-18 Nisan tarihlerinde başını Almanya’nın çektiği ATİK’ e yönelik operasyonlar sonucu 12 devrimci gözaltına alınarak tutuklandı. ATİK’i ve politik kimliğini          “suç” nedeni olarak göstermeye çalışan emperyalist güçler ve onların emir eri devletleri, adeta terör estirerek devrimcileri gözaltına alarak tutuklamıştır.

Bu saldırı sadece on iki devrimciyi değil aynı zamanda demokrasi, insan hakları, göçmen hakları için mücadele eden tüm kurum ve kişilere de korku salmaya ve sindirmeyi amaçlamaktadır. ATİK üye ve destekçilerine saldırının hemen ardından AGİF eş başkanına yönelik yapılan saldırı, Kobane için yürütülen yardım kampanyası için açılan banka hesabının kapatılması hiçte tesadüf değildir.

Başını Almanya’nın çektiği AB emperyalistleri tarafından yürütülen ve organize edilen ilerici, devrimci güçlere yönelik saldırılar, ATİK ile sınırlı kalmayacağı tanık olduğumuz bu örneklerle kendini göstermektedir. Saldırılara karşı gelişen direniş hareketinin amacı, ATİK tutsaklarının özgürlüğü zemininde politik kimliğin, mücadele hakkının ve meşruluğunun, haklı olanın savunulmasıdır. Emperyalistlerin devrimcileri ve mücadelelerini terörize etme çabası bir kez daha boşa çıkacaktır.

ATİK ve politik kimliğin savunulması mücadelesinin önemli ayağı olan Yunanistan’da yürütülen çalışmalar yaygınlaşarak devam ediyor. Kampanya biçiminde ele alınan çalışmaların ilk ara finali 19 Mayıs Salı günü yapılan miting ve yürüyüşle yapıldı.

Saat 19:00’da Atina Propilea meydanında Destek Komitesi tarafından yapılan mitinge, ATİK-Yunanistan Komitesi, YKP (M-L), Antarsia, ML-YKP, Rozinante, Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimci kurumlar katılarak destek verdi. Mitingde, yapılan konuşmalarda yapılan saldırı kınanarak, tutsakların serbest bırakılması, iadelerinin durdurulması ve iltica taleplerinin kabul edilmesi vurgusu yapıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı mitingin sona ermesinden sonra kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca; “ATİK Tutsaklarına Özgürlük”, “Mücadeleler Yargılanamaz”, “Türkiyeli Devrimciler ve İntifada Halklara Yol Gösteriyor”, “Ey Halk Boyun Eğme, Diren ve Mücadele Et”, “Emperyalizme ve Faşizme Ölüm” sloganları atıldı. Yürüyüş Sindagma (Parlamento) meydanını geçtiği sırada meydanda toplanan ve Pontus (Karadenizli Rumlar)’ ın soykırımını protesto eden faşist ve gericilerin saldırısına uğradı.

Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından yürüyüş devam etti. Kortejlerin ilk durağı Meclis önünde bir süre bekleyerek tutuklamaları ve iade girişimlerini protesto etti. Meclise bugüne kadar sendika ve demokratik kitle örgütlerinden toplanan imzalar sunuldu. Buradan sonra kitle AB bürosuna yürüdü. Burada da AB protesto edildi. Ardından kitle Almanya elçiliğine yürüdü. Burada ise Almanya’nın politik göçmen kurumlarına saldırıları protesto edildi. Bir süre bekleyen kitle ardından eyleme son vererek dağıldı.

Atina dışında, Girit Hania ve İraklio’da ve İonnina şehirlerinde yapılan miting ve eylemlerle saldırılar protesto edilerek tutsakların serbest bırakılarak, iadelerinin durdurulması istendi. Selanik şehrinde ise 23 Mayıs günü oluşturulan Destek Komitesinin organize ettiği miting ve eylem gerçekleştirilecek.

20 Mayıs günü yapılan Destek Komitesi-Atina toplantısında, bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirilerek, önümüzde ki süreçle ilgili planlamalar yapıldı. Bu amaçla, 23 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilecek Erol Gültekin davasına kitlesel katılımın sağlanması ve tanık olarak katılacak milletvekili, sanatçı, aydın gibi kişilerle yapılan çalışmaların yoğunlaştırılarak devam ettirilmesi. 26 Mayıs Salı günü Adalet Bakanlığı önünde kitlesel eylem yapılarak oluşturulacak komitenin bakanlıkla görüşmesi, 28 Mayıs Perşembe günü de Ekonomi Üniversitesinde bütün örgüt ve kurumların katılım sağlayacağı bir panelin gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

*HEPİMİZ ATİKLİYİZ, ATİK YALNIZ DEĞİLDİR!

ATİK Yunanistan Komitesi

 

1001