Cuma Mart 29, 2024

Nubar Ozanyan Lyon’da anıldı

kaypakkaya-partizan
Lyon: Rojava’da şehit düşen TKP/ML üyesi TİKKO komutanı Nubar Ozanyan için 3 Eylül’de, Partizan ve Özgür Gelecek okurları tarafından anma düzenlendi.

 

14 Ağustos günü Rojava’da şehit düşen TKP/ML üyesi TİKKO Rojava komutanı Nubar Ozanyan, 3 Eylül günü Fransa’nın Lyon kentinde anıldı. OCML VP, PCM, Lyon Genç Komünistler, Komünist Birliği, KCK, Charjoum’un katıldığı anma saygı duruşu ile başladı. Fransa Partizan ve Özgür Gelecek okurlarının bildirisi ve TKP/ML Ortadoğu Parti Komitesi’nin Ozanyan için yazdığı bildiri Türkçe ve Fransızca okunduktan sonra Ozanyan için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

“Mücadelesini sahiplenmek, bıraktığı yerden devralmaktır”

Ardından söz alan KCK temsilcisi yaptığı konuşmada, Ozanyan’ın, devrimin ve enternasyonalizmin savaşçısı ve komutanı olduğunu belirtti. KCK temsilcisi, “Mücadelesini sahiplenmek, bıraktığı yerden devralmaktır” dedi.

Anma da, Fransız örgüt ve kurum temsilcileri, böylesi anlamlı bir güne ve anmaya davet edildiklerinden dolayı teşekkürlerini ifade ettiler. Anma, Paris’te Nubar Ozanyan ile birlikte faaliyet yürüyen yoldaşının konuşmasının ardından son buldu.

831