Cumartesi Nisan 20, 2024

Nor Zartonk'tan HDP'ye çağrı:Ermeni bir kadın ve bir erkek aday gösterilsin

kaypakkaya-partizan
‘Nor Zartonk’ grubu HDP Aday Belirleme Komisyonu ile HDP İstanbul Eşbaşkanları Cesim Soylu ve Ayşe Erdem'e verdikleri iki ayrı mektupla Ermeni bir kadın ve bir erkeğin HDP’den aday gösterilmesini talep etti.

 

Ermeni Soykırımı’na atıfta bulunulan mektupta, “diğer partilerden de Ermeni adayların gösterileceği düşünüldüğünde Halkların Demokratik Partisi'nin Ermeni adaylarının sadece partimizin Ermeni temsilcileri olmayacağı tüm Ermeni halkının da gerçek sözcüleri olacağı unutulmamalıdır” ifadeleri kullanıldı.

Grup, Ermeni adaylardan beklentilerini şöyle sıraladı:

“Ermeni adayların HDP Parti Programı'na riayet eden; Adaleti, eşitliği ve barışı savunan adaylar olmaları elzemdir. Adayların halkların kendi kaderini tayin hakkını, özyönetimciliği ve enternasyonalizmi savunmaları önemlidir. Adayların kardeş halkların sorunlarını kendi halkının sorunu gibi sahiplenmesi ve parlamentoda temsil etmesi hem HDP adına hem de HDP'li Ermeniler adına önemli hususlardır. HDP'li Ermeni adayların ırkçılığa, milliyetçiliğe, gerontokrasiye, türcülüğe, patriarkaya, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına ve her türlü ayrımcılığa karşı durmaları elzemdir. Adayların sermayeye karşı emekten yana duruş sergilemeleri ve ekolojik yaşamı savunmaları gerekmektedir. Adayların düşünce, ifade ve örgütlenme özgürlüğünü savunmaları bir zorunluluktur. HDP'li Ermeni adayların Apostolik, Katolik, Protestan, Alevi, Sunni ya da ateist, ayrım gözetmeksizin tüm Ermeniler‘e eşit şekilde yaklaşmaları gerekmektedir. Ayrıca seçilecek vekillerin taban ile sürekli iletişim halinde olmaları temsil edilecek taban bakımından önemlidir.”

 

1148