Cuma Nisan 19, 2024

Newroz Bi Kobanê Ra Serfiraziye!

kaypakkaya-partizan
Yeni Demokrat Gençlik, Kürt halkının isyan ve direnişiyle büyüttüğü Newroz'a kısa bir süre kala bir çağrı yayımladı. Newroz'a Kobanê'de kazanılan zaferin coşkusuya girileceğini dile getiren YDG, tüm halk gençliğine ve YDG'lilere Newroz'a güçlü bir hazırlık ve katılım çağrısı yaptı.

 

Binlerce yıl önce demirci Kawa'nın, zalim Dehak'a karşı yaktığı isyan ateşinin adı oldu Newroz. O günden bu yana Newroz, her zaman zalimlere karşı ezilenlerin isyan günü olma özelliğini korumuştur.

Dehak'a karşı yakılan isyan ateşi ile başlayan Newroz, yıllar sonra kendini Amed zindanlarında üç kibrit çöpüyle yeniden var etti. O gün çağdaş Kawa'nın yaktığı ateş yıllarca süren asimilasyon ve baskıya karşı direnişin kıvılcımlarını yeniden körükledi. Daha sonraları yıllarca yasaklanan Newroz, her sene bir isyan günü olarak kutlanıp, direniş ve serhildanlara kucak açtı.

Devletin tüm zulmüne ve baskısına karşı yıllarca isyanın ve direnişin sembolü olan Newroz, Kobanê ile artık zafere evrilmiştir. Yıllarca T.C. devletine karşı direnen bir halk, T.C.'nin Irak ve Suriye'de ki uzantısı IŞİD'e karşı Kobanê'de zafer kazandı. Kobanê'de kazanılan zafer, aynı zamanda T.C.'ye karşı da kazanılan bir zafer olma özelliğini taşımaktadır. Newroz sadece isyanın ve direnişin değil, artık bunların yanında zaferin günü olma özelliğini de taşıyacaktır.

Kürt halkının Kobanê'de kazandığı zafer devlet tarafından da saldırılarla karşılık buldu. Devlet çıkardığı iç güvenlik paketleri ile en son 6-10 Ekim Kobanê

serhildanında ve daha sonra Cizre'de yaşanan çocuk katliamlarında yaşandığı gibi halk hareketlerine karşı girişilen katliamları meşrulaştırmaya ve bunlara yasal kılıf bulmaya çalışmaktadır. İç güvenlik paketi ile girişilen katliam çalışmaları bize yeni görevler yüklemektedir.

Bugün açısından Newroz'u anlamak, aynı zamanda Kobanê zaferini daha iyi anlamaktan geçer. Kobanê zaferi ile bize düşen görev sınıf mücadelesinin en coşkun yatağı olan Kürt halkının mücadelesi ile daha fazla bütünleşmektir.

Bizler de Yeni Demokrat Gençlik olarak dönemin başında "Rojava ve Şengal için direnişi omuz ver, dayanışmayı büyüt!" şiarı ile başlattığımız kampanyamızda, ayrıca 9.Konferansımızda yürüttüğümüz tartışmalara paralel olarak Kürt halkının ve özelinde Kürt halk gençliğinin direnişinin bir parçası olma ve daha fazla ilişkilenme ekseninde çıkardığımız sonuçla Newroz çalışmalarını daha kapsamlı ele almalıyız.

Aldığımız karar doğrultusunda tüm bileşenlerimiz ile Newroz çalışmasını daha kapsamlı ele almalı ve Kürt halk gençliği ile ilişkilenme noktasında bizi bir adım daha öne çıkaracağını görmeliyiz.

Demirci Kawalar'dan, üç kibrit çöpü ile isyan ateşini körükleyenlere ve en son isyanın zafere evrildiği Kobanê'den aldığımız güçle tüm halk gençliğini Newroz günü YDG saflarında olmaya çağırıyoruz.

Biji Newroz!

Newroz Piroz Be!

Newroz Bi Kobanê Ra Serfiraziye!

Newroz, Kobanê ile Zaferdir!

Yeni Demokrat Gençlik"


1621