Cumartesi Nisan 20, 2024

NAV-DEM:ATİK’e yönelik operasyonları kınıyoruz

NAV-DEM olarak ATİK’in yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyor, bu anti-demokratik operasyonu kınamak için herkesi ATİK ile dayanışmaya çağırıyoruz.

 

Avrupa Türkiyeli İsçiler Konferasyonu(ATİK) uzun yıllardır Avurpa’da demokrasi, eşitlik, mücedelesi veren ve ırkçılığa karşı mücadele eden bir kurumdur. ATİK, Türkiye’nin demokratiklesmesi, Kürt sorunun çözümü için çalışmaktadır.

 

Biz NAV-DEM olarak uzun dönemden beri ATİK ile ortak  çalışmalar yürutmekteyiz ayni zamanda Demokratik Kitle Örgutleri olarak ortak platformlarda Güç Birliği gibi bir çok çalışmayı birlikte yürutmekteyiz. Demokrasi mücadelesinde bu kadar aktif olan bir kuruma yönelik yapılan operasyon devletlerin kirli çıkar ilişkilerine sonucu Kürt, Türkiye’li Sol kurumların sahşında göçmenlere gözdağı ve kriminalize etme politikaların sonucudur.

 

Özelikle Şengal, Kobanê direnişlerinde aktif rol üstlenen, insani yardımları yılın temel çalışması yapan ATİK , Türkiye’de yapılacak olan 2015 genel seçimlerinde  barış, demokrasi, eşitlik için HDP’ye aktif çalışan ATİK’e böylesi bir dönemde operasyon yapılması bizce manidardır.

NAV-DEM olarak ATİK’e yönelik Almanya ve İsviçre’nin eş zamanlı 15 Nisan 2015’de yaptıkları opereasyonu kınıyor tutuklanan ATIK’li yöneticilerin ve üyelerin derhal serberst birakılmasını talep ediyoruz.

NAV-DEM olarak  ATİK’in yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyor, bu anti-demokratik operasyonu kınamak için herkesi ATİK ile dayanışmaya çağırıyoruz.

NAV-DEM

16 Nisan 2015, Düsseldorf

 

1157