Perşembe Mart 28, 2024

Muzaffer Acunbay derhal serbest bırakılsın

kaypakkaya-partizan
Muzaffer Acunbay,

Cezaevine Giriş tarihi; 1992 Bayrampaşa/İST, Cezaevinden Çıkış tarihi; 2001, Yurt Dışına Çıkış  tarihi; 2003

04 Temmuz 2014 tarihinden buyana Yunanistan’da izin yapmakta olan, Muzaffer Acunbay Yunanistan polisi tarafından tutuklanmış bulunmaktadırlar. 20.07.2014 tarihinde Selanik’ten Bulgaristan tarafına gezme amacıyla giden, Muzaffer  Acumbay, Bulgaristan sınırında bulunan Yunanistan’ın Orestia şehrinde  yol kontrolü aramasında İnterpol’de aranması olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştır.

Bu gelişme üzerine yanında bulunan  arkadaşları, Hıdır Gönek ve Mahide  Coşkun isimli kişilerde tutuklanarak gözaltına alınmışlardır. Muzaffer Acumbay, Cezaevine Giriş tarihi; 1992 Bayrampaşa/İST, Cezaevinden Çıkış tarihi; 2001, Yurt Dışına Çıkış  tarihi; 2003, İsviçre Mülteci oturumlu ve 1 Çocuk Babası olan Acunbay, İnterpol de bir problemi olduğuna dair, bugüne kadar kendisine  hiç bir bilgi iletilmemiştir.  Ayrıca, Yunanistan’a kadar bir kaç ülkeden  geçtiği halde hiç bir problemle karşılaşmadan seyahatine devam etmiştir.

Özellikle son dönemlerde, Balkan ve Avrupa ülkelerinde, politik mültecilere dönük bir baskı ve sindirmenin olduğu  ortaya çıkmıştır. Bu baskı ve sindirme hareketleri daha çok tutuklama ve sınır dışı etme tehdidiyle kendisini pratik olarak yansıtmaktadır. Politik mülteciler üzerindeki tutuklama ve sınır dışı etme terörü ilk olmamakla birlikte, geçtiğimiz dönem içinde, Hırvatistan güvenlik güçleri de, birçok politik mülteciyi günlerce tutuklayarak, Türkiye’ye gönderme tehdidiyle karşı karşıya bırakmıştır. Bu konularda birçok örnek bulunmaktadır. Yine, T.C devleti, bugün AKP iktidarıyla, kendisine muhalif olan herkesi kovuşturma ve soruşturmaya maruz bırakarak insanların hak ve özgürlüklerini ihlal etmektedir. Bugün ülkedeki Hapishanelere baktığımızda durumu daha net bir biçimde görebilmekteyiz. Bu anlamda T.C  devleti, karşıt politik görüşlü kesimi tehdit ve baskı altında tutmak için, insanları kriminalize ederek, İnterpol’de arama geleneğine  devam etmektedir.

Şimdide Yunanistan güvenlik güçleri tarafından, İnterpol’de aranma bahanesiyle tutuklanan Muzaffer Acunbay ve arkadaşı gözaltına alınmış bulunmaktadırlar. Öncelikle bu keyfiyetçi tutuklama saldırısı nedeniyle, Yunanistan’ın  demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine saygılı davranmaya davet ediyoruz. Hiç bir birey politik görüşlerinden dolayı kovuşturmaya, soruşturmaya tabi tutulamaz. Ve hiç bir kimsenin seyahat özgürlüğü kısıtlanamaz. Yunanistan güvenlik güçleri tarafından tutuklanarak gözaltına alınan Muzaffer Acunbay ve Hıdır Gönek`in derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

TÜM POLİTİK  SÜRGÜNLERE  SERBEST DOLAŞIM HAKKI TANINMALIDIR!

TÜM İNTERPOL ARAMALARI KALDIRILMALIDIR!

TÜM POLİTİK TUTSAKLARA ÖZGÜRLÜK!

 

ATiK-UPOTUDAK  ( Uluslararası Politik Tutsaklarla Dayanışma Komitesi )

21-07-2014

2652