Cuma Mart 29, 2024

Münih sokakları devrimci sloganlarla inledi ! ” Devrimci Tutsaklara Özgürlük

kaypakkaya-partizan
HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, YKP/ML temsilcisi Grigori, NAV DEM Başkanı Bahattin Doğan, ATiK Başkanı Cetin Yaman ve AGiF, Bir-Kar, MLPD, OA, Courage temsilclerinin konuşmalar yaptığı etkinliğe ikiyüzün üzerinde kitle katıldı.

 

Bugün Münih Yüksek Eyalat Mahkemesinde yargılanmaları devam eden 10 devrimci-komünist tutsağın 14. duruşması gerçekleşti. Duruşma salonu yine tutsak yakınları, dostları ve yoldaşları tarafından tamamen doldurulmuştu.
Devrimci tutsaklar mahkeme salonuna girdiklerinde hepsi kitle tarafından teker teker alkışlandı.

ATiK konseyi üyesi olan tutsak Musa Demir bugün siyasi savunmasına başladı. Musa Demir yaptığı savunmada, “TC ile Alman emperyalizmi arasıdaki çıkar ilişkilerine dikkat çekerek, devrimcilerin işçi ve ezilenlerin yanında saf tutmasının ve mücadele yürütmesinin meşru ve bu kavganın haklı olduğunu vurguladı.Devrimci mücadelelelerin „ terörizm“ olarak adlandırılması yerine „devletlerin terörüne“ bakılmasını ve ortadoğuda emperyalist güçlerin ve uşaklarının cihadist terör estiren grupların yaratıcısı ve destekleyicisi olduklarına vurgu yaptı. Avrupa`da işçi ve emekçilerin ekonomik demokratik ve siyasi haklarının savunucusu olarak devrimci mücadeleyi sürdürmenin onurlu ve tarihsel bir görev olduğunu ve bunu yerine getirmekten hiç bir şekilde tereddüt etmeyeceğini belirtti. Baskı ve tutuklama yoluyla devrimci mücadele sindirilemez. Bunu buradan bir kez daha haykırıyor ve kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Bugünkü duruşmada TKP/ML davasından yargılanan 10 devrimci tutsakla dayanışma amaçlı olarak mahkemeye, HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile YKP/ML temsilcisi Grigori`de mahkemeye katılarak duruşmayı  izlediler.

Mahkeme önündeki mitinge ve ardından Münih kent merkezini dolaşarak Mahkeme önüne gelen kitlesel yürüyüşe, uluslararası dayanışmacılar ve Devrimci demokrat örgütlerin temsilcileri de katıldı.“ATiK yalnız değildir” şiarıyla devrimci dayanışmalarını gösteren ve destek veren kurumların temsilcileri Miting ve yürüyüş boyunca devrimci dayanışmalarını dile getiren konuşmalar gerçekleştirdiler.
Tutsaklarla dayanışma amaçlı yapılan Miting ve yürüyüş boyunca devrimci marşlar eşliğinde sloganlar haykırıldı. „ Devrimci tutsaklar onurumuzdur“ „ Politik tutsaklara özgürlük“ Yaşasın Devrimci dayanışma“ „Kahrolsun Faşizm“ gibi sloganlar almanca ve türkçe olarak atıldı. „O duvar o duvarlarınız vız gelir bize vız „ marşları eşliğinde Mahkeme önünden başlayan yürüyüş, Stachus meydanına ve oradan tekrar mahkeme önüne geldi. 2 saat süren yürüyüş görkemli ve coşkuluydu. Münih`te Oktoberfest olmasına karşın olaysız geçen yürüyüş, Münih`lilerin ilgisini ve dikkatini çekti. Yürüyüş boyunca tutsaklarla ilgili broşür ve bildiriler dağıtıldı.

HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, YKP/ML temsilcisi Grigori, NAV DEM Başkanı Bahattin Doğan, ATiK Başkanı Cetin Yaman ve AGiF, Bir-Kar, MLPD, OA, Courage temsilclerinin konuşmalar yaptığı etkinliğe ikiyüzün üzerinde kitle katıldı.

ATİK’li 10 devrimci: Müslüm Elma, Seyit Ali Uğur, Haydar Bern, Erhan Aktürk, Musa Demir, Banu Büyükavcı, Sinan Aydın, Sami Solmaz, Mehmet Yeşilçalı ve Deniz Pektaş, 15 Nisan 2015 tarihinden buyana Almanyanın Bavyera eyaletindeki  hapishanelerde tutuklu bulunmaktalar.

1040