Perşembe Nisan 18, 2024

MLKP Rojava: Silahı yeni Alişerlerin ellerinde yükselecek

kaypakkaya-partizan
Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Rojava, komünist savaşçı Emre Aslan'ın (Alişer Dersim) bugün sabah saatlerinde Kobanênin güney cephesindeki Cedê köyünde DAİŞ çeteleriyle girilen çatışmada şehit düştüğünü açıkladı. Tüm halklara ve Aslan ailesine baş sağlığı dileğinde bulunan MLKP Rojava, "Kobanêde'ki onur ve özgürlük savaşında bir komünist daha şehit düştü. Emre Aslan (Alişer Dersim) ölümsüzdür" başlıklı bir açıklama yayımladı.

 

'DİRENİŞİN HER CEPHESİNDE DÖVÜŞTÜ'

MLKP Rojava açıklamasında "Emre Aslan (Alişer Dersim) yoldaşımız bugün (24 Şubat) sabah saatlerinde Kobanê'nin güney cephesinde bulunan Cedê köyünde, DAİŞ çeteleriyle girilen bir çatışmada şehit düştü. Halklarımızın ve ailesinin başı sağ olsun. Kobanê'nin faşist DAİŞ çetelerince kuşatılmaya başladığı günlerde, sınırı aşıp, savaş siperlerine en önce koşanlarımızdan olan Alişer yoldaşımız, direnişin her cephesinde dövüştü. Bulunduğu bütün alanlarda partimize layık bir savaşçı olarak konumlanmaya çalıştı. Siperlerde kızıl bayrağımızı dalgalandırdı" diye belirtti.

Emre Aslan'ın mücadele yaşamına ilişkin bilgi verilen açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Alişer yoldaşımız, 1 Şubat 1992 yılında Adana'da dünyaya geldi. Aslen Dersim Mazgirtli olan yoldaşımız, Adana'da lise öğrencisiyken örgütlendi. Üniversite yıllarında komünist gençlik saflarında mücadelesini yükseltti. Öğrencisi olduğu Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde, komünist gençliğin militan temsilcilerinden biri oldu. Antakya'daki antifaşist mücadelede en önde dövüşenlerden biri olarak, partimizin milis faaliyetlerinde yer aldı. Antakya Armutlu'daki antifaşist savaşımın mevzilerinden biri olan Yasemin Çiftçi Komitesinde milis olarak görev yaptı.

İstanbul'daki IMF protestolarında da aktif yer alan Alişer yoldaşımız, burada polis tarafından yaralandı. İstanbul'da bir süre işçi olarak çalıştı. Bu süreçte de devrim ve sosyalizm davasına bağlılığını sürdürdü."

Aslan'ın Haziran ayaklanması döneminde sokakları terk etmeyen Gezi direnişçilerinden biri olduğuna işaret edilen açıklamada şöyle denildi: "Haziran ayaklanması günlerinde, Adana'daki eylemlerin örgütçü militanlarından biri ve sokakları tutuşturan öfkenin öncülerindendi. Bu mücadelenin en önünde yürüyen partimize karşı yapılan operasyonda gözaltına alınan Alişer yoldaşımız kısa bir süre Adana Kürkçüler hapishanesinde tutuklu kaldı."

'EN ÖNDE YANIT VERENLERDEN BİRİ OLDU'


Aslan'ın DAİŞ saldırılarının başlamasının ardından Kobanê'ye geçtiğini belirten MLKP Rojava, "Kobanê için komünistler en öne, savaş siperlerine!' çağrımıza en önde yanıt verenlerden biri olan Alişer yoldaşımız, 24 Eylülden beri Kobanê cephesinde savaşmaktaydı. Temel silah eğitimlerinden sonra Batı, Doğu ve Güney cephelerinde doçkacı olarak bulundu. Havan alanında uzmanlaşmak için eğitim alan yoldaşımız, bu silahla da yararlı işler yaptı. Kobanênin özgürleştirilmesinden sonra, köylere dönük kurtarma eylemlerinde de aktif yer alan partimizin Güney cephesindeki temsilcilerinden biri olarak feda ruhuyla dövüştü" ifadelerini kullandı.

'ONLARIN DÜŞLERİ ZAFERE ULAŞACAK, BU ONUR SÖZÜMÜZDÜR'

MLKP Rojava açıklamasının devamında şöyle denildi:

"Marksist Leninist dünya görüşümüzün kararlı savunucularından biri olarak, karargahımızda sürdürülen eğitim çalışmalarında hem öğrenci hem de eğitmen olarak yer aldı. DAİŞ çetelerinin kıyıcı saldırganlığı koşullarında tuttuğu mevzilerde umudu ve düşlerini büyüttü. Bu duygularla şiirler yazdı, umutlarını çoğalttı, sevinçlerini paylaştı.

Kobanênin özgürleştirilmesi ve Rojava devriminin savunulmasında partimizin bayrağını dalgalandırmak, özgürlük ve onur mücadelesini büyütmek, YPG/YPJ'li siper yoldaşlarıyla omuz omuza dövüşmek Alişer yoldaşımızın kendi kişisel tarihi açısından da bir devrim ve sıçrama imkanı oldu. O bu devrimde, değişti, dönüştü ve gelişti. Devrim yangınını dört bir yana taşıma kararlılığını kuşanan bir ateş taşıyıcısı oldu. Bu bilinçle kendini donattı.

Yurtsever halkımız, işçiler, emekçiler, gençler...

Alişer Dersim yoldaşımız, özgürlüğü için en önde dövüştüğü Kobanê'den halklarımızın ve yoldaşlarının omuzlarında uğurlanacak. Onu hak ettiği gibi karşılamak, uğruna ölümün üstüne yürüdüğü özgürlük ve sosyalizm şiarlarıyla, kitlesel, militan bir törenle ve şiirlerle uğurlamak, şehitlerimize layık olmanın da gereğidir.

Alişer Dersim, özgürlük ve onur kavgamızın ölümsüz şehitlerinden biri olarak, halklarımızın mücadelesinde yaşayacak. Onun faşist çetelere karşı susmayan silahı, yeni Alişerlerin, Emrelerin ellerinde yükselecek.

Rojava devrimi ve sosyalizm kavgamız, Alişerlerin, Saryaların, Alganların, Paramazların, Serkanların, Arinlerin, Kaderlerin ve tüm ölümsüz şehitlerimizin yolunda yürüyenlerin, onlar gibi dövüşenlerin eseri olacak, onların düşleri zafere ulaşacak. Buna inancımız tamdır. Bu aynı zamanda onlara verdiğimiz onur sözümüzdür. Canımız pahasına bu sözü tutacağız.

Alişer Dersim ve ölümsüz şehitlerimizin hesabını soracağız. Anılarını özgür Rojava ve Kürdistan başta olmak üzere tüm bölgede büyüteceğimiz devrim coğrafyasında yaşatacağız. Alişer Dersim ve ölümsüz şehitlerimiz yolumuzu aydınlatıyor."


4241