Cuma Mart 29, 2024

MLKP Kürdistan: “Oniki’ler zaferlerimizin kızıl bayrağı olarak dalgalanacaktır”

kaypakkaya-partizan
24-28 Kasım 2016 tarihleri arasında Dersim-Aliboğazı’na dönük askeri operasyonlarda 12 TKP/ML TİKKO savaşçısının şehit düşmesinin ardından MLKP Kürdistan bir açıklama yaptı.

 

MLKP Kürdistan açıklamasında,”Dersim Aliboğazı’nda 12 yoldaşımız şahsında bir kez daha şehitlerimize ve halklarımıza Onların uğruna ölümsüzlüğe yürüdükleri idealleri gerçekleştirecek, çarpıştıkları bütün mevzilerde yeni bayraklar dalgalandıracağız. Özgürlük ve sosyalizmin zaferini halklarımıza armağan etmek için birlikte dövüşmeye devam edeceğiz" şeklinde mesaj verdi.

MLKP Kürdistan, Dersim'de şehit düşen TKP/ML TİKKO gerillalarını “TİKKO gerillaları ölümsüzdür” sloganlarıyla anarken, Dersim Aliboğazı'nda şehit düşen 12 TKP/ML TİKKO gerillası şahsında zafer sözü verdi.

MLKP Kürdistan açıklamasında, "Sömürgeci faşist diktatörlüğün 24-28 Kasım 2016 tarihleri arasında Dersim Aliboğazı'nda gerçekleştirmiş olduğu saldırılar sonucunda 12 özgürlük savaşçısının, 12 gerilla yoldaşımızın şehadete ulaştığını öğrenmiş bulunuyoruz. Dersim dağlarını bir kez daha kanlarıyla kızıla boyayan 12 TKP/ML TİKKO gerillasının aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, başta TKP/ML TİKKO'dan yoldaşlarımız ve şehitlerimizin aileleri olmak üzere bütün halklarımıza baş sağlığı diliyoruz" dedi.

Açıklama, “Mevzilerin asla boş kalmayacağını, sömürgeci faşizme karşı yürüttükleri özgürlük savaşımının asla duraksamayacağını belirten MLKP Kürdistan, “Ellerinde silahları ile faşist düşmanın üzerine yürürken ölümsüzleşen 12 yiğit yoldaşımız, özgürlük savaşımızın zaferle taçlandırılmasında en önemli ilham kaynaklarımızdan bir tanesi olarak bilincimize ve yüreğimize şimdiden kazınmış durumdadır” şeklinde sürdürüldü.

Açıklamanın devamında,”Sömürgeci faşist diktatörlüğün bütün saldırı ve katliamları nafile bir çabadan ibarettir ve bu kanlı diktatörlüğün yenilgisi kaçınılmazdır. 12 ölümsüz gerilla ile birlikte özgürlük savaşçılarının kanları ve hatıraları daha fazla bir birine karışmıştır. Dersim dağları bu yoldaşlaşmanın tanığı ve şahididir. Özgürlük ve sosyalizm uğruna ölümsüzleşen her savaşçı birleşik devrimimizin ve kazanacağımız zaferlerin yapıcıları olarak yolumuzu aydınlatmaktadır” denildi.

“12 yoldaşımız şahsında bir kez daha şehitlerimize ve halklarımıza söz veriyoruz. Onların uğruna ölümsüzlüğe yürüdükleri idealleri gerçekleştirecek, çarpıştıkları bütün mevzilerde yeni bayraklar dalgalandıracağız. Özgürlük ve sosyalizmin zaferini halklarımıza armağan etmek için birlikte dövüşmeye devam edeceğiz” diyen MLKP Kürdistan, “Şehîdên şoreşe bê mirinin! Şehitlere Zafer Sözümüz Var! TKP/ML TİKKO Gerillaları Ölümsüzdür!" şeklinde açıklamasına son verdi.

713