Cuma Nisan 19, 2024

MKP dava tutsakları savunmasında tünel eylemini sahiplendi

kaypakkaya-partizan
Malatya E Tipi Hapishanesi’ndeki tünel eyleminin ardından Tokat T Tipi Hapishanesi’ne sürgün edilen MKP dava tutsakları, gazetemize gönderdiği faksla haklarında verilen 20 günlük hücre ‘cezalarının’ onandığını belirterek, tünel eylemi nedeniyle haklarında açılan davanın ilk duruşmasında savunmalarını verdiklerini açıkladı

 

Tokat T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutulan MKP dava tutsakları tarafından gazetemize gönderilen faksa göre, tutsaklar Mayıs ayında ortaya çıkarılan özgürlük eyleminin açığa çıkarılmasının ardından, 10 tutsağın Tokat T Tipi Kapalı Hapishanesi’ne sürgün edildiklerini açıkladı. Faksta bu eylem nedeniyle Malatya E Tipi Kapalı Hapishanesi idaresi tarafından tutsaklara 20+10 günlük hücre ‘cezaları’ ile bir ay iletişim ‘cezası’ verildiği ifade edildi.

Tutsaklara verilen 20 günlük hücre ‘cezaları’ onaylandı

Tutsakların 20 günlük hücre ‘cezalarının’ onandığı belirtildi. Tünel kazmaya ilave olarak “kamu malına zarar vermek” iddiasıyla verilen 10’ar günlük hücre ‘cezalarının’ iki tutsak dışında kaldırıldığı, iletişim ‘cezalarının’ ise 4 tutsak dışında kaldırıldığı ifade edildi. Hücre cezalarının kısa sürede uygulamaya geçirileceğinin belirtildiği faksta ayrıca, Malatya Asliye Ceza Mahkemesi’nde “tünel eylemiyle” ilgili açılan dava nedeniyle, mahkemenin talimatıyla 6 Kasım tarihinde Tokat 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde tutsakların savunmalarını vererek tünel eylemini sahiplendikleri ve ortak örgütsel savunma yaptıkları açıklandı.

Mahkemenin duruşması 28 Kasım’a ertelendi

Tutsaklar savunmalarında şunları ifade ettiklerini belirtti: “Örgütsel amacımızın, bütünlüğümüzün ve ideolojimizin ürünü olan özgürlük eylemimizi bir ‘suç’ olarak görmüyor ve sahipleniyoruz. Bu eylemimizle özgürlüğümüze kavuşmak ve yeniden kavgamızın en ön mevzisinde yer almak amacıyla devrimci sorumluluğumuz gereği gerçekleştirdik. ‘O duvar duvarlarınız vız gelir bize vız’ şiarıyla özgürlük eylemimizin müjdecisi olan Mehmet Zeki Şerit yoldaşımızın devrimci pratiğini bulunduğumuz her alanda uygulamayı devrimci görev olarak görür, pratiğe çeviririz. Tarihimizde de olduğu gibi hapishanelerde direnişi ve mücadeleyi yükselteceğimizi ifade ediyoruz. Özgürlük eylemimiz her ne kadar açığa çıkmış ve istenilen sonuca ulaşmamış olsa da, biz Maoist tutsakların mücadelemize, partimize ve halkımıza olan bağlılığımızın göstergesidir. Bugün burada bir ‘suçlu’ aranıyorsa, kuşkusuz ki bu ezilen halkların kurtuluş mücadelesini verenler değil, halkların özgürlüğüne engel olan emperyalizm ve onların yerli uşağı gerici iktidarlardır”

Tutsaklar açılan davanın duruşmasının 28 Kasım’a ertelendiğini ifade etti.

Halkin gunlugu

3773