Cuma Mart 29, 2024

Metin Ayçiçek 34 yıl sürgünden sonra Türkiye’de

kaypakkaya-partizan
12 Eylül 1980 askeri faşist darbesi sonrasında 1981 Mart’ında Kurtuluş Davası’ndan yargılandığı için yurt dışına çıkmak zorunda kalan Metin Ayçiçek 34 yıl sonra yine bir Mart ayında Türkiye’ye yeniden giriş yapabildi.

 

Türkiye devrimci haraketinin yakından tanıdığı Metin Ayçiçek, Yurtdışında 34 yıl sürgün yaşamından sonra ülkesine dönmenin sevincini yaşıyor.

Metin Ayçiçek, üreten ve sürekli demokratik ve devrimci çalışmalara destek veren bir insan. Bu üretimleri ve yazın çalışmalarıyla bir çok çevreye emek veriyor, güç katıyor.. ATiK ın çıkardığı Mücadele gazetesine ve Yeni Kadına, SDP nin yayını Gelecek Gazetesine, Kürt Ulusal Hareketinin Avrupadaki sesi Özgür Politika`ya……

Avrupa Sürgünler Meclisi (ASM) nin geçen dönem Eşbaşkanlığını da yapan Ayçiçek, dün Nürnberg`den ülkesine sevinç ve hasretle gitti. 16 Nisan`a kadar Türkiye`de kalacak olan Metin Ayçiçek, dün ve bugün  Stuttgart`da yapılan ATiF (Almanya Türkiyeli İşçiler Federasyonu) nun 37. kongresine de bir destek ve dayanışma mesajı yolladı.

Seminerlerden, söyleşilerden ve sokaklardan tanıdığımız dostumuz, yoldaşımız Ayçiçek`ì 65 inde bir delikanlı olarak, bundan böyle çeşitli aralıklarla Türkiye`nin ve Kürdistan`ın sokaklarıda tanıyacak…


1338