Cuma Mart 29, 2024

Londra Partizan’dan 1 Mayıs’ta alanlara çağrı

kaypakkaya-partizan
Londra Partizan, kapitalist sömürüye, emperyalist saldırganlığa karşı, dünyanın farklı mekanlarında işçi sınıfı, ezilen halklar ve uluslar her türlü saldırganlığa karşı 1 Mayıs’ta alanlara çağırdı.

 

“Adil bir dünya için özgür geleceğe yürüyelim”

Londra Partizan’ın 1 Mayıs’ta alanlara yaptığı çağrıda şu ifadelere yer veriliyor:

“Demokrasi, insan hakları, serbest dolaşım” demagojileriyle süsledikleri Neo-Liberalizm soslu küreselleşme yalanları da sınırlara getirilen yeni “tedbir” ve yasaklarla darmadağın olmuş durumda. Brexit örneğinde olduğu gibi kendi emperyalist çıkarları gereği bu sınırları yeniden kapatmayı günah keçisi ilan ettikleri göçmenler üzerinden açıklayıp, yerli emekçilerin bilincini paralize ederken sivil faşist örgütlenmelere yol vermekte ve buna karşın göçmen emekçilere dönük ırkçı faşizan politikalar yürütmekteler.

Yine Ortadoğu’da bu bölgede devrimci hareketleri boğmak ve sosyalizmi çevrelemek için emperyalistlerin ılımlı İslamcı hareketler yaratmak için uyguladıkları ‘Yeşil Kuşak Projesi’ sonuç olarak İŞİD ve benzeri Selefi örgütleri yaratmış ve dinci gericiliği beslemiştir. Bugün Türkiye’de olan ve devletin daha da İslamcılaşan faşist yüzü emperyalistlerin plan ve programlardan bağımsız değildir. Ve yaratılan bu Frenkeştaın’ların bir gün kendilerine ve bu metropollerde yaşayan masum halka döneceği bir sır değildi. Ve bugün Paris’te kurşunlanarak, Nice’de, Berlin’de, Stockholm, Bürüksel ‘de, Londra’da barbarca katledilen masum insanların sorumluluğu, IŞİD’e destek veren ve onu büyüten gerici bölge ülkelerinin ve emperyalist devletlerindir.

Ancak bizler biliyoruz ki, emperyalizm ve onun sadık uşağı rejimler işçi sınıfına, ezilen halklara ne demokrasi ne de özgürlük getirmeyecektirler. Avrupa merkezlerinden, Orta-Doğu’ya, Latin Amerika’dan, Afrika’ya ve oradan Asya’nın en ücra ülkelerine kadar, ezilen halklar ve uluslar direnerek emperyalist saldırganlığı püskürtüp bu kapitalist barbarlığa kendi mücadeleleriyle son verecektirler.

Bu noktada dünyamızın farklı noktalarındaki mücadelelerden, coğrafyamızdaki devrimci ve Kürt ulusal direnişi örneğinde açığa çıkan sayısız fedakârlık ve özverilerle teslimiyeti yok sayan, farklılıklarımızı zenginlik sayarak devrimde birleşip, umudu büyütüp, eşit ve adil bir dünya için özgür geleceğe yürüyelim.”

Yürüyüş Yeri: Clerkenwell

Tarih: 1 Mayıs 2017 Saat: 12

Buluşma yeri: Tohum Kültür Merkezi

Saat: 10

1167