Perşembe Mart 28, 2024

Köln Partizan; HAYIR Kampanyasını Düzenlediği Bir Panelle Kamuoyuna Duyurdu!

kaypakkaya-partizan
16 Nisan 2017 tarihinde Yapılacak Referandum'a Karşı Köln Partizan; Diz Çöktürme Ve Teslim Almaya Karşı Güçlü Bir Çıkış İçin HAYIR Kampanyasını Düzenlediği Bir Panelle Kamuoyuna Duyurdu!

 

16 Nisan tarihinde devletin yeniden reorganize edilmesini içeren ve esasını ''Cumhur-başkanlığı'' sistemini temel alan 18 maddeyi içeren ''yeni anayasa'' karşı birçok çevrenin tavrını açıkladığı bu süreçte, Partizan'ın da, bu güncel politik gelişmeye ilişkin tavrını; Diz Çöktürme Ve Teslim Almaya Karşı Güçlü Bir Çıkış İçin HAYIR olarak açıklamasından bu yana çeşitli platformlarda kamuoyuna taşınan bu şiarın daha güçlü bir yankı bulması ve kitlelerin yapılacak oylamada HAYIR demesini sağlamak için Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde gerçekleştirilen paneller serisinin bir tanesi de Almanya'nın Köln şehrinde gerçekleştirildi.

18 Şubat günü gerçekleştirilen panele Partizan'ın yanı sıra ATILIM Gazetesi temsilcisi de konuşmacı olarak davet edildi.

Panel, saat 16h00 da devrim şehitlerinin anıları için 1dk'lık saygı duruşuyla başladı. Ardından panelistlere söz hakkı verildi. Her iki panelistin konuşmaları esas olarak şu görüşler üzerinde şekillendi;

1. Bu yeni anayasa Türk hakim sınıflarının bir ihtiyacı olarak ortaya çıkmıştır. Her ne kadar Erdoğan'ın şahsında şekillenmişse de bunu sadece Erdoğan'nın bir hırsı olarak ele almak yanlıştır.

2. ''Yeni anayasa'' olarak sunulan bu değişiklikler, 'referandum da' evet çıkması durumunda, OHAL'le birlikte gündemde olan tüm uygulamalar kalıcı hale gelecektir.

3. Baskılar daha da artacak, başta Kürt Ulusal Hareketi ve Devrimci Harekete karşı saldırı, tutuklama ve katliamlar 'yasal' bir zemine oturturularak daha da artacaktır.

4. Bu anayasa Kürlere, azınlıklara, kadınlara, gençlere, işçi sınıfına hiçbir güvence sağlamamaktadır, aksine var olan haklar daha da gerilelere çekilecektir.

Ne yapılmalıdır sorusuna her iki panelistte:

Buna karşı ''yeni'' olarak sunulan, ancak mevcut anayasa'nın bir devamı olan bu ''yeni anayasa'' oylamasına karşı tüm demokrasi güçlerinin birlikte hareket ederek güçlü bir kampanya yürütmelerinin şart olduğu üzerine ortak bir nokta da birleşildi.

Panel, ikinci bölümde katılımcılara söz haklarının verilmesiyle devam etti. Dinleyicilerden gelen sorular üzerine tekrar panelistlere söz hakkı verildi. Sorulara verilen cevapların ardından panel sona erdi.

1179