Salı Nisan 23, 2024

Kobanê şehitleri Aslan ve Ertan Suruç'a uğurlandı

kaypakkaya-partizan
Kobanê'de şehit düşen MLKP savaşçısı Emre Aslan ile YPG savaşçısı Özgür Ertan, Kobanê'de düzenlenen törenin ardından Suruç'a uğurlandı. Cenazeler, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nda aileler tarafından teslim alındı.MLKP ve YPG tarafından düzenlenen törene TKP/ML TİKKO savaşçıları ile BÖG temsilcileri katıldı.

 

KOBANÊ- Kobanê'de şehit düşen MLKP savaşçısı Emre Aslan (Alişer Dersim) ile YPG savaşçısı Özgür Ertan (Agit Rojat) Kobanê'de yapılan törenin ardından Suruç'a gönderildi.

MLKP'li Aslan, Kobanê'ye ilk geldiği günlerde kaldığı, şimdi ise şehitlerin uğurlandığı Şehitler Evi'nde düzenlenen törenle uğurlandı.

MLKP ve YPG tarafından düzenlenen törene TKP/ML TİKKO savaşçıları ile BÖG temsilcileri katıldı.

Saygı duruşunun ardın konuşma yapan MLKP temsilcisi Seydo Azad, "Alişer partimizin çağrısına ilk yanıt veren yoldaşlarımızdandı. 5 ay boyunca Kobanê'nin özgürleşmesi için savaştı. O'nunla partimiz ve Kürdistan devrimi adına onur duyuyoruz. O'nun silahı yeni Alişerlerin, yoldaşların elinde olacak" dedi.

YPG temsilcisi ise "Denizlerden, Agitlere, Alişerlere, kavgamız sürüyor" diyerek, enternasyonal mücadele ile Kobanê'nin özgüleştirildiğini belirtti.

Emre Aslan ve Özgür Ertan, törenin ardından omuzlara alınarak cenaze aracına konuldu. MLKP savaşçıları, yoldaşları için 21 kez havaya ateş etti. Yoldaşları, "Şehit namirin", "Alişer Dersim ölümsüzdür", "Alişer Dersim yaşıyor MLKP savaşıyor", "Bıji berxwedana YPG/YPJ", "Alişer yaşıyor komünistler savaşıyor" sloganları ile O'nları Mürşitpınar Sınır Kapısı'na getirdi.

MLKP'li Aslan ile YPG'li Ertan'ın cenazeleri, ailelerin yanı sıra, ESP Genel Başkan Yardımcısı Fethiye Ok, Diyarbakır İl Başkanı Soner Çiçek'in de aralarında olduğu çok sayıda kişi tarafından "Şehit namirin" sloganları ile karşılandı.

CENAZELER DEVLET HASTANESİNDE

Ailelere teslim edilen Asla ve Ertan'ın cenazeleri, Suruç Devlet Hastanesi'ne götürüldü. MLKP'li Aslan ve YPG'li Ertan, otopsinin ardından Adana'ya gönderilecek.

 

2553