Cuma Mart 29, 2024

"Katil devlet hesap verecek”

kaypakkaya-partizan
Kapanış konuşması olarak okunan Nürnberg Demokratik Güçbirliği Platformunun açıklamasının tam metni şöyleydi:

 

Suruç katliamının duyulması üzerine harekete geçen Nürnberg Demokratik Güçbirliği Platformu dün  Saat 19.00 da Nürnberg Trengari önünde kitlesel bir miting düzenledi. Miting, Suruçta hunharca  saldırı sonrası kaybettiğimiz 32 SGDF li devrimciyi anmak için saygı duruşuyla başlatıldı. Almanca ve türkçe katliam lanetlendi. Katliamın sorumlusunun,Türk devleti, AKP hükümeti ve  CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan olduğuna vurgular yapılarak İŞiD barbarları  protesto edildi.

Miting de AABF Bavyera temsilcisi, ATİK , NAV-DEM, AGiF, SKB, DİDF, HALK CEPHESİ, MLPD, ICOR temsilcileri konuşmalar gerçekleştirdiler.1000 kişinin üzerinde Alman devrimcilerinin, Türkiye ve Kürdistanlılardan kitlesel katılımın olduğu miting, Nürnberg trengarıönünden yürüyüşle devam etti.Lorenz kilisesi meydanında yapılan konuşmalar ve atılan sloganlardan sonra Weiserturm meydanında NDGBP adına yapılan kapanış konuşmasıyla  saat 20.30 da sonlandırıldı.

Acı ve öfkenin hakim olduğu yürüyüş boyunca “Devrim şehitleri ölümsüzdür” “Katil devlet hesap verecek” ” Bugün Hepimiz SGDF li, Hepimiz ESP liyiz” “Yaşasın Devrimci dayanışma” “Devlet terörüne ve IŞİD terörüne son” Biji Berkwadene Kobane” sloganları kitlesel şekilde haykırıldı.

Kapanış konuşması olarak okunan Nürnberg Demokratik Güçbirliği  Platformunun açıklamasının tam metni şöyleydi:

Suruç Katliamını Lanetliyoruz !

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu(SDGF) tarafından Kobane’nin yeniden inşası için başlatılan kampanya kapsamında Suruç’ta bulunan kitleye bugün bombalı bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 28 ölü ve onlarca yaralının olduğu durumda bile,  AKP Hükümetinin polisi tarafından yaralıların taşınması için seferber olan kitleye gaz bombalı saldırılar yapıldı.

7 Haziran Seçimleri öncesi, HDP Amed  mitinginde yaptıkları katliamdan sonuç alamayan eli kanlı çeteler İŞiD ve onun işbirlikçileri, Rojava devrimini boğmak, gelişen enternasyonal dayanışmayı kırmak için sayısızca katliam yapıyor ve vahşette sınır tanımıyor.

Her ne kadar ‘faili’ belli olmasa da bizler, dünya halkları biliyoruz ki, dün onlarca katliama imza atan kimlerse bu katliamında sorumlusu odur. Türk devletinin, bu katliamın gerçekleşmesinde zemin hazırlanmasında direk sorumluluğu vardır. Yüzlerce genç, dünya kamuoyunun gözü önünde sürdürdükleri kampanyayı Kobane’ye taşıyacaklarını ilan etmelerine rağmen hiç bir güvenlik önlemi almaması, daha sıcağı sıcağına yaralılara yardım eden kitleye saldırması neden telaşlandığını açıkça göstermektedir.

İŞİD vahşetine karşı kahramanca direnilerek kazanılan Rojava devrimini savunmak, yerle bir edilen Kobane’yi yeniden inşa etmek için yola çıkan gençlerimize, halkımıza yönelik bu katliamın sorumluları er yada geç hesabını vereceklerdir.

Bu katliam insanlığı boğmak içindir.Bu katliamın siyasi  sorumlusu her fırsatta Kürt düşmanlığı politikalarına devam eden AKP ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan`dır Bu katliam büyük bedeller ödenerek kazanılan Rojava Devrimini boğmak içindir. Bu katliam halklarımız arasında büyüyen enternasyonal dayanışmayı kırmak içindir.

İnsanım diyen, demokrat, ilerici, devrimci, yurtseverim diyen herkesi bu katliamı lanetlemeye, hesap sormaya çağırıyoruz.

Acımız büyüktür !

Katilleri lanetliyoruz.

Katiller Halka hesap verecek!

Suruç katliamının sorumlusu Türk Devleti ve AKP Hükümeti ve Tayyip Erdoğan`dır

Hepimiz SDGF li ve Hepimiz ESP liyiz !

Yaşasın Devrimci dayanışma !

Nürnberg Demokratik Güçbirliği Platformu (NDGBP)

20.07.2015 

1079