Salı Mayıs 21, 2024

Kandıra'da Tutsak Partizan Haydar Sönmez’den 18 Mayıs açıklaması

kaypakkaya haber
Kandıra'da olan tutsak Partizan Haydar Sönmez gazetemize gönderdiği mektupla Komünist önder İbrahim Kaypakkaya'yı anan bir açıklama yaptı.

 

Komünist önder İbrahim Kaypakkaya  ölümsüzlüğünün 49. yılında Kandıra’da hapishanesinde tutsak olan Partizan Haydar Sözmez tarafından hücresinin havalandırmasında yaptığı bir anma ve gönderdiği bir açıklama ile andı.

Sönmez gönderdiği açıklamada, “18 Mayıs bu coğrafyanın  unutmayın özel ve önemli takvim günlerinden biridir.48 yıl önce Amed zindanında 90 günlük işkenceli sorgulama sonunda faşizm düşütüğü büyük acizliğin ikrarı olarak ser verip sır vermeyen 24 yaşındaki genç komünist önderimizi katletmeyi kurtuluş sanır… Ama  nafiledir tüm çabaları…

 “18 MAYISI UNUTMADIK- UNUTTURMAYACAĞIZ”

“Bu tarihi olayla 18 Mayıs kızıl direnişlerin sembol günlerinden biri olma anlamını kazandı. Kavga  ateşi büyümeye devam ediyordu. Tarih nehrinin akışında bu önemli güne başka büyük kahramanlık destanları nakış olurdu. Günün özel anlamı bunlarla dahada büyüdü.Dörtler Amed zindanında karanlığı ve teslimiyeti bu özel günde bedenleriyle tutuşturarak yaktılar.” şeklinde başladı.

Sönmez, “Genç bir komünist olan İbrahim'in  işkencehanede katledilmesinin esas sebebi ser verip sır vermiyen tavrı değildir. Bu tavrı olsa olsa bir işkencedir. Asıl sebebinin onun temsil ettiği ideolojik –politik çizginin egemen sınıfın farkında olunmasıdır.” şeklinde vurgular yaptı.

Sönmez, “TDH içindedeki bu nitel kopuşu hatlarıyla başlık şeklinde ifade etmek istersek söyle bir sıralama  yapabiliriz.” diyerek şeklinde sıraladı;

1.Kemalist ideolojinin niteliğini doğru teşhis etmesi

2.Kürt ulusunun varlığını tanıyıp  kendi kaderini özgürce belirleme hakkını savunması

3.Ermeni soykırımını yüksek sesle ifade etmesi

4.Her türden  Revizyonizm ve Reformizmle ayrışması

5.Politik iktidarı fetih etmenin Halk Savaşı ile mümkün…”

Açıklamasında Haydar Sönmez, “Üzerinden geçen yarım asırlık zaman bu görüşlerin doğruluğundan ve güvenliğinden hiç bir şey eksitmemiştir. Biz TKP-ML li ardılları bu görüşleri 1.Kongremizde derinleştirip sistemlileştirerek partimiz  programı olarak Halklarımıza kurtuluş bayrağı olarak-deklere ettik. Değişen koşullara ve zamanın  ihtiyaçlarına paralel yetkinleştirerek-pratikleştirmeye ilk günkü heyecan ve kararlılıkla devam ediceğiz.

Mayıs  ayında toprağa düşerek kızıllığını kazandıran yıldızlaşanlarımız şahsında  tüm dünyada Bağımsızlık Halk Demokrasİsi  Sosyalizm ve Komünizm için mücadele ederek  yıldızlaşanlarımızı saygı ve sevgiy ile selamlayarak anıyoruz.

Yıldızlaşanlarımızın ideal ve düşlerini gerçekleştirmeye değin onların örnek anı  ve eylemlerini kavgamıza rehber edinmeyi devam edeceğiz.

Çürümüş kokuşmuş devleti tarihin çöp sepetine göndermek sınıf bilinçli devrimci öznelerin güncel ve tarihi  görevlerindendir. Bu sorumluluğa her zamankinden daha cüretli ve kararlılıca sarılmaları elzemdir. Bu bilinçle tüm kavga alanlarında yanyana omuz omuza davranarak devrimci dayanışmayı büyütmek önceliklerimizden olmalıdır. Egemenlerin yönetememe  krizini Devrimci krize dönüştürmek üzere derinleştirip,  halk iktidarı mücadelesine manisefa yapmak ortak güncel görevimizdir.”

Tutsak Partizan  Hapishane havalandırmasın’da 18 Mayıs için bir anma yapıldığı dile getirdi.

746

Son Haberler