Cuma Nisan 19, 2024

Kamuran ASA Yoldaşımızı Sonsuzluğa Uğurladık

kaypakkaya-partizan
31 Mart 2017’de yaşamını yitiren ATİF emekçisi Kamuran ASA yoldaş için Hannover Tohum Kültür Merkezinin yaptığı açıklamayı sizlerle paylaşıyoruz.Bu vesileyle başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin acılarını paylaşıyor,en içten duygularla baş sağlığı diliyoruz.Hepimizin başı sağ olsun !

 

SEVGİLİ ARKADAŞLAR, SEVGİLİ DOSTLAR, YOLDAŞLAR:

Derneğimizin unutulmaz emekçisi Kamuran ASA arkadaşımızı sonsuzluğa uğurladık.

Kamuran yoldaşımız, birbuçuk yıldır kanserle mücadele ediyordu. Maalesef, 31 Mart 2017 günü onu kaybettik.

Kamuran yoldaşımız, 1944 yılında Bursa’nın Mustafa Kemal Paşa ilçesine bağlı Ayaz köyünde doğdu.

O, geldiği geri koşullara rağmen, o koşullara boyun eğmemiştir. Özelikle kadın üzerindeki toplumsal baskıların bütün ağırlığı omuzlarında olmasına karşın, o gerici geleneklere karşı çıkarak devrimci saflarda yerini almıştır.

Kapitalist toplumda kadın olmanın bütün zorlukları ve gerici gelenekleriyle karşı karşıya kaldı. Baskılar gördü. Bütün diğer emekçi kadınlar gibi erkek egemen anlayışın baskılarını gögüslemek zorunda kaldığı gibi, burjuvazinin sınıfsal baskısıyla da yaşamın her alanında karşı karşıya kaldı.

O, bir anne olarak da çocuklarına sahip çıktı. Onları yalnız bırakmadı. Elindeki tüm olanaklarını çocuklarıyla paylaştı.

Yurtdışına geldikten kısa bir süre sonra 1977 yılında ATİF’le tanıştı. O günden beri de ATİF saflarında bir emekçi olarak çalıştı, mücadele etti. Bildiriler dağıttı. Kongrelere katıldı Hannover ve dışında yapılan şehirlerdeki protesto yürüyüşlerine katıldı.

O, ATİF’in bir üyesi olarak hiç bir görevden kaçmadı. Faşizme karşı yürüyüşlerde, demokratik hak ve özgürlükler için mücadele alanlarında, ırkçılığa ve yabancı düşmanlığana karşı kararlı duruşuyla ATİF saflarında yürüdü. Bundan hiç bir zaman pişmanlık duymadı.

O, her 1 Mayıs’ta sınıf bilinçli bir işçi olarak yerini aldı.

Derneğimizin 1 Mayıs standtlarında bir emekçi olarak fedakarca çalıştı.

Kamuran yoldaşımızı sonsuzluğa uğurlarken, , ATİF ve onu tanıyan ve sevenleri olarak onu unutmayacağımızı burada bir kere daha tekrarlıyoruz. O her zaman bizlerin mücadelesinde, 1 Mayıs alanlarında, her türlü haksızlığa karşı yürüyüşlerimizde var olacak ve yaşayacaktır.

Güle güle Kamuran yoldaş….

 

Hannover Tohum Kültür Merkezi

828