Perşembe Mart 28, 2024

İsviçre’de Tüm Politik Tutsaklara ve Savaş Esirlerine Özgürlük!

kaypakkaya-partizan
Türkiye’de 25,26,27 Nisan 2014 tarihinde gerceklestirilecek olan Uluslararası Hapishaneler Sempozyumunun tanıtım toplantısı 09 Şubat 2014 tarihinde İsviçre’nin Basel Şehrinde gerçekleştirildi.

ATİK-UPOTUDAK, ADHK, AÖTDK örgütlediği, FEKAR, Proleter Devrimci Duruş ve Siyaset Gezetesi’nin destek verdiği tanıtım toplantısı saat 14.30 da Devrim ve Demokrasi şehitleri icin yapılan saygı duruşu ile başladı.

İsviçre platformu adına arkadaş katılan kitleyi selamladıktan sonra yapılan çalışmalar noktasında kısaca bilgilendirme yaptıktan sonra, konuşmayı merkezi platform adına gelen temsilciye bıraktı.

Temsilci, Genel anlamda hapishaneler tarihine kısaca degindikten sonra, hapishanelerin emperyalist-kapitalist ve egemen sisitemler için önemine vurgu yaparak, sistemin kendisine muhalif olanı bastırma ve toplumun geri kalanına gözdagı vermek icin hapishaneleri iyi kullandıgını belirtti. Devamında bazı istatiki verilerle özellikle AB üyesi ülkelerrin ve ABD`nin hapishaneler politikasına deginerek, Türkiye‘deki hapishanelerin durumunu özetledi. 

Temsilci konusmasının son bölümünde Türkiye‘de yapılacak olan sempozyumla ilgili Avrupada yapılacak çalışmalar üzerinde durdu.

Yapılacak bu çalışmaların;

Birincisi: Politik; merkezi kararların alanlara en iyi şekilde uygulanmasıdır.

İkincisi: Örgütsel; yapılacak tüm çalışmalara en geniş kesimlerin katılması için bir yoğunlaşma sağlanılması.

Ücüncüsü: Maddi; her alanın kendi icinde bir kaynak oluşturması mutlaka gerekmektedir.

Panel verilen aranın ardından soru-görüş belirtme kısmına geçildi. Bu kısımda söz alan bircok kişi kampanyanın genel eksiklerinden ve yapılması gerekenlerden bahsetti. 

Devrimci Kızılay ve İnşa örgütü adına katılan bir kişi söz alarak İsviçre‘deki hapishanelerden ve devletin hapishaneler politikasindan bahsettikden sonra, Marco Camenisch adlı kişinin 20 yıldan fazladır tutuklu oldugunu, normal şartlarda serbest bırakılması gerekirken, düşüncelerinden taviz vermedigi için serbest bırakılmadıgından bahsedildi.

Panelin kapanış bölümünde yapılacak tüm çalışmalara duyarlılık çağrısının yapılması ile sona erdirildi.

1497