Cuma Mart 29, 2024

İsviçre'de HBDH'nin birinci yılı selamlandı

kaypakkaya-partizan
Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), İsviçre'nin Basel kentinde konser etkinliği düzenleyerek birinci kuruluş yılını selamladı.

 

Rakka‘da DAİŞ çetelerine karşı savaşarak ölümsüzleşen DKP-BÖG Savaşçısı İbrahim Tufan Eroğluer ile MLKP Savaşçısı Ayşe Deniz Karacagil ve tüm devrim şehitleri de etkinlikte anıldı.

Basel UNION salonunda gerçekleşen etkinlikte, Avrupa’nın farklı alanlarından sanatçılar Nuarin, Çağdaş Toprak, Serhedo ve Azad Karahan yer aldı.

HBDH: SANDIK YETMEZ, DEVRİMLE YIKILACAKLAR!

HBDH tarafından etkinlikte yapılan açıklamada, "Halkların Birleşik Devrim Hareketi, kuruluşunun ilanıyla birlikte egemen sınıf saflarında büyük bir korku ve paniğe yol açarken iki ülkenin emekçi sınıflarında ve ezilen halklarında kurtuluş umudunu büyütmüştür" denildi.

AKP'nin halkların 7 Haziran'daki başarısını tanımayarak saldırılarını artırdığının vurgulandığı açıklamada, Kürt kentlerindeki katliamlar ve HDP'lilerin tutuklanmasına değinildi.

Açıklamada, "Artık herkes, sokaktaki insan bile bu dinci faşistlerin sandık yoluyla iktidarı bırakmayacaklarını, bunları toplumun başından defetmenin, bunlardan kurtulmanın yolunun sandıktan geçmediğini, geçmeyeceğini anlamış, kabul etmiştir. Halklarımızın bilincinde bu gerçek giderek berrak bir bilince dönüşmüştür. Dinci faşist iktidar ve onun dayandığı güçler ancak bir devrimle yıkılır ve şimdi onları yıkmanın zamanıdır. Bu nedenle, Halkların Birleşik Devrim Hareketini birleşik devrimimizin güçlü bir karargahına çevirmek, onun bayrağını her yerde dalgalandırmak emekçi, ezilen halklarımıza karşı tarihsel görevimiz ve boynumuzun borcudur" diye kaydedildi.

HDK: AKP YERLE BİR OLACAK!

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ise etkinlikte şu mesajları verdi:

"Halkların Birleşik Devrim Hareketi faşizme karşı mücadelesinde kitlelerin değişim isteği ve enerjisinin karamsarlık çemberinden çıkararak, yıkıcı ve kurucu bir güce dönüşmesinin yolunu açmakla kalmayacak, aynı zamanda faşist AKP iktidarını yerle bir edecektir.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi faşizme karşı mücadelesinde kadınların birleşik devrim hareketini oluşturarak öncü gücünü açığa çıkarmıştır. Kadın mücadelesinde bu mevziiyi ileri taşıma, büyütme kadınlarla buluşturma devrimci, demokrat, ilerici, yurtsever kadınların, görevi olarak önümüzde duruyor."

Etkinlikte Kürtçe ve Türkçe şiirler okundu, sloganlar eşliğinde halay çekildi.

685