Cuma Mart 29, 2024

İsviçre HAYIR Platformu Kuruldu.

kaypakkaya-partizan
Türkiye’de ki referanduma yönelik Avrupa’da kurulan Hayır platformlarına bir yenisi daha eklendi. İTİF’e bağlı çalışmalarını yürüten Zürih Gençlik ve Kültür Evi derneği Genel Kurul kararı ile platformda yer alıyor. Platformun açıklaması ise şöyle;

 

Türkiye-Kürdistan da 16 Nisanda gerçekleştirilecek olan Anayasa referandumuna, ezilenler cephesinin gerek mevcut anayasa gereksede öngörülen anayasaya olan itirazları İsviçre’de örgütleyecek olan İsviçre Hayır Platformu kuruluşunu ilan eder.

İsviçre Hayır Platformu sınıfsal-ulusal-cinsel-inançsal ve doğa tahribatına karşı ve her türden gerici, faşist baskılanmalara karşı mücadele süreci olarak ele alacaktır. Bu anlamıyla kuruluşumuzu ilan ederken sürece tekabül eden tüm çalışmaları HAYIR çalışmasıyla bütünleştireceğiz.
İsviçrede yaşamak zorunda bırakılan göçmenler; her ne sebepten olursa olsun isviçreye göç etmemiz nereden bakılırsa bakılsın gönüllü olmadığı görülecektir. Bizleri başka bir coğrafyada yaşamamızı mecburleyen siyasal, ekonomik ve askeri sebepler vardır. Tüm bu sebepler bizlerin hayatına malolmuştur ve dahada malolmaktadır. O halde tüm bu yönelimleri küçükten büyüğe doğru, ufak adımlarla boşa çıkarma için gerek mevcut gereksede öngörülen anayasaya itiraz et HAYIR de!
İsviçre Hayır Platformu önümüzdeki seçim sürecinde çeşitli eylemlikler ve çalışmalarla sizlerle beraber alanlarda olacaktır. Bu çalışmaların esas özneleri sizlersiniz, eylemlikleri sahiplenelim, yürütelim.

İsviçre Hayır Platformu

(İDHF, DKH-i, Yeni KADIN, İABF, YDG, DEM-KURD, DİDF, HDK-İ, YJK-S, BİRLEŞİK DEVRİMCİ PARTİ, Zürih Genclik ve Kültür Evi)

879