Perşembe Nisan 25, 2024

‘İbo, Haydar, Zülfikar iktidar namluda’

kaypakkaya-partizan
Devrimin savaşçıları birlikte uğurlandı

 

Kobanê’de şehit düşen MLKP savaşçısı Emre Aslan ve YPG savaşçısı Özgür Ertan’ın cenazeleri Adana’da onbinlerin katılımıyla sonsuzluğa uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan Aslan’ın ağabeyi  Ali Aslan, ‘Onlar özgürlükten yana saf tuttular. Onlar onurumuzdur’ dedi

Kobanê’de DAİŞ çetesine karşı sürdürülen temizlik operasyonları esnasında ölümsüzleşen MLKP’li Emre Aslan (Alişêr Dersim) ve YPG’li Özgür Ertan’ın (Agit Rojhilat) cenazeleri Adana’da dün onbinlerin katılımıyla sonsuzluğa uğurlandı.

Aslan ve Ertan’ın cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından önceki akşam Adana’ya getirildi. Aslan’ın cenazesi Şakirpaşa Cemevi’nde, Ertan’ın cenazesi Gülbahçe’de ailesinin evinde bekletildi. Aslan’ın cenazesi Şakirpaşa Cemevi’nden alınarak helallik alınmak üzere ilk önce ailesinin evinin önüne götürüldü. Buradan Emre Aslan’ın tabutu omuzlara alınarak, yürüyüşe geçildi. Emre Aslan ve Özgür Ertan için esnaflar kepenk kapattı, onbinlerce kişi cenaze törenine katıldı. Aslan ve Ertan’ın cenazeleri Gülbahçe top sahasında buluştu. Buradan sloganlarla Küçükova Mezarlığı’na getirildi. Cenazelerin defin işlemlerinden önce Özgür Ertan’ın babası Abdulhekim Ertan bir konuşma yaptı. Baba Ertan, “Herkese sesleniyorum. Herkes mücadelenin neferi olsun” dedi.

Bir onur bıraktı

Emre Aslan’ın ağabeyi Ali Aslan ise “Bize söyleyecek söz bırakmadılar. Sadece aşk olsun diyebiliyor insan” dedi.

Ali Aslan, “Rojava’da güneşi karartmak istediler. Ama bu çocuklar Küba’da savaşa çıkanların ardılları buna müsade etmedi. Emre arkadaşlarına, ağabeyine bir onur bırakmak istiyorum demiş. Sadece bir onur bırakmadı. Yaşadığım sürece bunu onurlu bir apolet gibi alnımda taşıyacağım” dedi. Ali Aslan, “Onlar özgürlükten yana saf tuttular. Onlar onurumuzdur” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından defin gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından MLKP milisleri mezar başında devrim andı içti. Emre Aslan ve Özgür Ertan için okunan şiirlerin ardından cenaze töreni sona erdi.

Enternasyonalist bir köprü olacaktır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, MLKP üyesi Emre Aslan için bir başsağlığı mesajı yayınladı. Açıklamada MLKP’li Aslan’ın şahadetinin  özgür Kürdistan ve demokratik Türkiye için verilen mücadelede sarsılmaz Enternasyonalist bir köprü olacağına dikkat çekildi. Eşbaşkanlık açıklamasında şunlar belirtildi: “IŞİD faşizmine karşı Kobani’de kahramanca direnerek şehit düşen MLKP üyesi Emre Aslan yoldaşı minnetle anıyor, anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Devrimci dost örgüt MLKP hareketinin gösterdiği direniş ve Enternasyonalist mücadele birliğini en sıcak devrimci duygularımızla selamlıyoruz. Emre yoldaşın şahadeti özgür Kürdistan ve demokratik Türkiye için verdiğimiz mücadelede sarsılmaz Enternasyonalist bir köprü olacaktır. Kobani direnişi devrimcileri birleştirmiştir. Rojava devrimi ve Kobani direnişi bu anlamda mücadeleci tüm halkların ve direnen tüm devrimcilerin devrimidir. Devrim şehitlerinin anılarını halklarımızın demokratik ve özgür geleceğini kurarak yaşatacağımız kesindir.”

Slogan atarak ölümsüzleşti

Emre Aslan ile aynı mevzide savaşan ve yaşamını yitirdiğinde yanında olan MLKP savaşçısı Arjiyan Rûmet, Aslan’ın son anlarını anlattı.  MLKP savaşçısı Arjiyan Rûmet, YPG/YPJ güçleri tarafından özgürleştirilen Cedê Köyü’nde altı savaşçıyla birlikte mevzilendiklerini ve sabaha karşı DAİŞ’in köye sızdığını ve sızmayı fark ettiklerinde çatışmanın başladığını söyledi. Rûmet, çatışmanın daha şiddetlendiği bir anda elinde bulunan el bombasını atması için Aslan’a uzattığını söyleyerek, “O esnada ben de silahımla korumasını aldım. Alişer yoldaş el bombasını artarken, ‘İbo, Haydar, Zülfikar iktidar namluda’ sloganı attı. Ben de o sırada Rojava Marşı’nı okuyordum. Sadece silahıyla değil, sloganıyla savaşıyordu” diye konuştu. Rumet, el bombasını çetelere attıktan sonra çatışma halindeyken kafasına mermi isabet eden Aslan’ın, bu esnada yaşamını yitirdiğini söyledi. Aslan’ın son ana kadar mevzisini terk etmediğini belirten Rûmet, “Yaşanabilecek bir koordinasyon eksikliği başka arkadaşların şehadetine yol açabilir diye mevzimizden ayrılmadık. Alişer yoldaşın son ana kadar mevzisini terk etmemesi çok büyük moral ve güç oldu” dedi.

 

1886

Son Haberler