Cuma Nisan 19, 2024

Hollanda’da Parti ve Devrim Şehitleri Anıldı

kaypakkaya-partizan
Hollanda’nın Arnhem şehrinde Parti ve Devrim şehitleri anma etkinliği gerçekleştirildi.

 

Anma açılış konuşması ile başlayıp saygı duruşu ile devam etti. Açılış konuşmasında komünist önder İbrahim Kaypakkaya’nın 43 yıl önec çizmiş olduğu güzergaha bağlılık vurgulanırken,  şehitleri ve kavgayı sahiplenme sözü verildi.

Açılışdan sonra parti ve devrim şehitlerinin tanıtımı yapılan bir sinevizyon sunumu yapıldı. Sinevizyon akabinde parti adına konuşma yapan temsilci, partinin tarihsel gelişimi, emperyalizme karşı mücadeledeki dirayeti ve emperyalizmin dünyayı yeniden dizayn etme hedefleri üzerine durdu. Konuşmada aynı zamanda kan gölüne dönüştürülen Ortadoğu’da ki Kürt ulusal hareketinin ve enternasyonalist dost güçlerinin Kobane direnişi vurgulandı. Aynı zamanda 2015 yılının Ermeni Soykrımının 100. yılı olma vesilesiyle Osmanlının soykırımcı politikasını Kemalist TC devletinin devam ettirdiği vurgulandı.  Konuşma, örgütlü mücadelenin öneminin altını çizip mücadeleye çağrıda bulunurken şöyle ifadelendirildi: “Şehitlerimiz tüm güçleriyle ve bedel ödeyerek canları bahasına sınıf mücadelesinde fazlasıyla görevlerini yerine getirdiler.  Bu mirası devam ettirmek, onların bizlere devrettiği kızıl bayrağı yere düşmeden sonrakilere devretmek için çalışmak ve daha çok çalışmak için daha fazla beklemeye gerek yoktur. Bu kavgada partiye güvenmeliyiz. Partimiz sınıf mücadelesinin öncü kurmayı olarak yeni atılımlar için var gücüyle çalışıyor. Dersim’den Kobane’ye direniş barikatları ören partimiz, geleceğimizin de teminatıdır.”

Parti adına yapılan konuşmadan sonra, enternasyonal dayanışma çerçevesinde, Hindistan Modi devletinin Hindistan ezilen halklarına karşı başlatmış olduğu pervasızca savaşa karşı Avrupanın birçok ülkesinde örgütlenen delegasyon için duyarlılık çağrısı yapıldı. Yıllar önce Yeşil Av Operasyonu olarak başlatılan, demokratik, devrimci ilerici kurum ve bireylere yönelik operasyon daha boyutlandırılmış şekilde sürdürülmekte.  Hindistan delegasyonu, Hindistan devletinin bu imha politikasını teşhir etmeyi ve kamuoyu yaratmayı görev alacağı vurgulandı.

Ezgi ve marşlarıyla Grup Rengi Isyan etkinliği renklendirdi. Katılan kitle, söylenen marşları eşlik ettikten sonra, katılan analardan birisi bir ağıt söyleyerek program sonlandırıldı.


1724