Perşembe Nisan 25, 2024

HBDH’den Gümüşhane’de eylem

kaypakkaya-partizan
HBDH Ortak Komutanlığı 5 Haziran günü Trabzon-Gümüşhane yolunda jandarmaya ait bir minibüsün hedef alınarak vurulduğunu ve eylem sonucunda 6 rütbeli askerin öldüğünü açıkladı.

 

HBDH Ortak Komutanlığı, 5 Haziran günü AKP ve devlet faşizmine karşı Trabzon-Gümüşhane yolunda jandarmaya ait bir minibüsün hedef alınarak vurulduğunu açıkladı. Eylem sonucunda 6 rütbeli askerin öldüğü belirtilirken, 4 Haziran günü ise Hatay’ın Payas ilçesi kırsalında göreve giden bir grup militanın arazide gizlenmiş devlet güçlerini vurduğunu kaydedildi.

Yazılı bir açıklama yapan Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Ortak Komutanlığı, “5 Haziran günü AKP ve devlet faşizmine karşı saat 10.00'da militanlarımız tarafından Trabzon- Gümüşhane yolunda jandarmaya ait bir minibüs hedef alınmış ve vurulmuştur. Militanlarımızın gerçekleştirdiği bu eylemde içinde 6 rütbeli askerin bulunduğu minibüs kullanılmaz hala gelmiştir. Bu askerlerden 6'sı da ölmüştür. Faşist devlet güçleri Trabzon-Gümüşhane yolunu 3 saat boyunca trafiğe kapatmıştır. Militanlarımızın eylemi ardından başlayan operasyon halen devam etmektedir.

‘HATAY’DA ASKERİ BİRLİK VURULDU’

4 Haziran günü saat 14.00'te Hatay'ın Payas ilçesi kırsalında göreve gitmekte olan militanlarımız kırsal arazide gizlenmiş faşist devlet güçlerini fark etmiş, bu gizlenmiş birlik yakın mesafeden vurulmuştur. Ölü ve yaralı sayısı netleştirilemezken militanlarımız görev yerlerine sağlam ulaşmıştır” denildi.

964

Son Haberler