Çarşamba Nisan 24, 2024

Hasan Sınırtaş yarın duruşmada

kaypakkaya-partizan
Tapeler, facebook paylaşımları, fotoğraflar ve gizli tanık ifadesiyle tutuklanan Hasan Sınırtaş yarın ilk duruşmaya çıkacak

 

Son yıllardaki hemen tüm davalarda alışık olduğumuz telefon görüşmelerine ilişkin tapeler, gizli tanık ifadeleri, eylemlerde çekilen kamera görüntüleri, sosyal medya adresinden yapılan paylaşımlardan yola çıkılarak 30 Ocak 2015 tarihinde evi basılarak tutuklanan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Erzincan Şube yöneticisi Hasan Sınırtaş yarın ilk duruşmaya çıkarılacak.

Son derece tutarsız ve bir o kadar da çelişkili bir iddianameyle yargılanan Sınirtaş, TKP/ML TİKKO'ya üye olmak, propaganda yapmak, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak ve görevi yaptırmamak için direnmek gibi başlıklarla suçlanıyor.

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanıp, Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Sınırtaş, Gezi direnişine, Maraş-Sivas katliamlarını protesto eylemlerine, Berkin Elvan için yapılan eylemlere, 3. Köprü, Kobanê protestolarına, Seyit Rıza anmasına katıldığı için bu maddelerden yargılanıyor. Bunun için sunulan deliller de telefon konuşmaları, facebook paylaşımları ve gizli tanık ifadeleri. İddianamede ayrıca Özgür Gelecek gazetesi, Partizan dergisi ve Yeni Demokrat Gençlik dergisi de yasadışı yayın olarak tanımlanıyor.

Polis fezlekelerine dayandırılarak hazırlanan iddianamede "Mavi" kod adlı "gizli tanık" var. Sanırtaş ve bir çok kişinin ismini sayan gizli tanık, sadece "Bir eylem yapıldı, yüzlerimizi kapattık çevre yolunu trafiğe kapattık. Hasan Sınırtaş da oradaydı. Sapan yaptığını duydum ama bu sapanların kullanılıp kullanılmadığını bilmiyorum" şeklinde itiraflarda bulunduğu belirtiliyor.

İddianamede ayrıca HDP ve HDK'de yasadışı örgütler arasında yer alıyor. MLKP, MKP, TKP/ML TİKKO gibi örgütlerin HDK içerisinde yer aldıklarını, PKK Lideri Öcalan'ın direktifleri ile HDP'nin kurulduğunu savunan savcı öyle bir gaf yapıyor ki aslında kendi söylediklerini bizzat kendisi yalanlamış oluyor:  İddianamede, DHKP-C'nin de HDK/HDP'nin kuruluşu içerisine yer aldığı savunuluyor!

Sanırtaş'ın "Örgütün fikirlerini benimsediği ve örgüt üyesi olduğu yönünde delil kabul edilen" bir değer şey, Facebook sayfasından paylaştığı, "Ulalar Beldesi Halkına açık mektup: yozlaşmaya, madde bağımlılığına ve her türden gericiliğe karşıyız" başlıklı, Ulalar Gençliği imzalı bildiri.

PSAKD Erzincan Şube yöneticisi Hasan Sınırtaş, 24 Mart'ta (yarın) Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez duruşmaya çıkacak.

Sınırtaş'ın serbest bırakılması talebiyle  Erzincan PSAKD'de başlayan dönüşümlü açlık greviyse devam etmekte. 


1274