Çarşamba Nisan 24, 2024

Hasan Gülbahar İçin düzenlenecek oturuma katılalım

KAYPAKKAYA-partizan
İHD İstanbul şubesinin Hasan Gülbahar için düzenlediği etkinliğe katılalım.

 

Takipçilerimizin yakından tanıdığı, hapishaneden yolladığı mektuplarını yıllardır paylaştığımız Hasan Gülbahar, Türkiye'de hapishanede  en uzun kalan politik tutsaklardan biriydi. 30 yıl sonra özgürlüğüne kavuşmuştu.

Ankara 11. Ağır ceza mahkemesi 30 yıl tutsaklıktan sonra, 4. Yargı paketine eklenen bir yasa ila 12 Eylül’den beri tutsak olan bir gruba özgürlük yolunun açılmasına itiraz etmişti. Bu itiraz nedeniyle Hasan Gülbahar tahliye edilmemiş ancak üst mahkemeye başvuru ve kamuoyu oluşması sonucu dışarı çıkabilmişti.

Hasan Gülbahar 30 yıl sonra, dikkat edin 30 yıl -yazıyla otuz- sonra özgürlüğüne kavuşmuştu. Dünyada ilk ona giren bir rekora sahipti. Çıkınca hayata tutunmaya çalışmış, yarım bıraktığı eğitimine devam etmeye başlamış, bir işe yerleşmiş ve İHD Mersin Şubesinde yönetime gelmişti.

Ancak 1,5 yıl özgürlük, kötülük dağıtıcılarının gözüne batmış olmalı ki Gülbahar bu gün apar topar tutuklanıp Mersin hapishanesine konuldu.

Neden 11. Ağır ceza mahkemesinin Yargıtay’a itirazıymış. Kimsenin haberi olmadan süreç işlemiş ve 11. Ağır ceza mahkemesinin itirazı kabul edilmiş. Yani Hasan Gülbahar’ın infazını yaktık, yasadan falan faydalanamaz, ne var 30 yıl yatmış, 6 yıl daha yatsın denmiş.

Hasan Gülbahar yalnız değildir.

Hasan Gülbahar serbest bırakılsın.

İHD İstanbul şubesinin Hasan Gülbahar için düzenlediği etkinliğe katılalım.

Oturum adresi ve tarihi: 28 Şubat 2015. Cumartesi. saat 13. 30 Galatasaray Meydanı. istanbul


1198

Son Haberler