Cuma Mart 29, 2024

Halk Cephesi Açıklaması

kaypakkaya-partizan
Amerikan Emperyalizminin İşbirlikçisi Yunanistan Devleti Türkiyeli Devrimcilere Saldırmaktan Vazgeç! Basına Ve Halkımıza,

 

Amerikan emperyalizminin işbirlikçisi Yunanistan devletinin, Yunanistan’da bulunan Halk Cepheli devrimcilere yönelik saldırısı devam ediyor. Ankara’da ki Amerikan büyükelçiliğine Alişan Şanlı’nın gerçekleştirdiği feda eylemiyle beyninden vurulmuşa dönen dünya halklarının baş düşmanı Amerika, işbirlikçisi Yunanistan devleti ile Yunanistan’da yaşayan Türkiyeli devrimcilere saldırarak intikam almaya çalışıyor.

Türlü oyunlar ve türlü komplolarla Yunanistan’da yaşayan Halk Cepheliler gözaltına alınıp tutuklanıyor, yâda işkencelerden geçiriliyor. En yakın zamanda Bulut Yayla’nın Yunanistan’dan kaçırılarak Türkiye’ye getirilmesi, Mehmet Yayla, Hasan Biber ve Ahmet Düzgün Yüksel in benzer bir komployla tutuklanması, Yunanistan’da yaşayan Türkiyeli devrimcilerin evlerinin basılıp talan edilmesi ve son olarak da Atina’da 10 Şubat günü ikisi yoldan ikisi de bir ev baskınından gözaltına alınan 4 Türkiyeli devrimci…

Amerikan emperyalizmi kudurmuşçasına dünyanın dört bir yanındaki Halk Cephelilere saldırıyor. Ve bunu işbirlikçileştirdiği devletlerin hükümetleri aracılığıyla yapıyor. Türkiye de işbirlikçi AKP iktidarı aracılığıyla, Yunanistan’da ise işbirlikçi Samaras hükümeti aracılığıyla yapıyor. Çünkü Ankara’da Amerikan Büyük Elçiliğine Alişan Şanlı’nın gerçekleştirdiği feda eylemi Amerika’nın tüm dengelerini alt üst etti. Tüm saldırılarına rağmen teslim alamadığı devrimci düşünce Amerika’yı karargâhında vurdu.

Amerika yaptığı katliamların, dünya halklarına yaşattığı acıların bir hesabının olması tarihsel bir zorunluluktur. Ve bugün bu tarihsel görevi devrimciler Marksist Leninistler yerine getiriyor. Halk Cepheliler bulundukları her alanda Amerika’nın katil yüzünü teşhir edip halka devrimci değerleri taşıyorlar, halkları ortak düşman Amerika’ya karşı örgütlüyoruz. İşte Amerika’nın rahatsızlığı tam da bundandır. Bugün Yunanistan’da Türkiyeli devrimcilere yönelik operasyonda 4 Türkiyeli devrimcinin gözaltına alınmasının nedeni budur.

Vazgeçmeyeceğiz, baş eğmeyeceğiz. Zulüm varsa, direnişte hep var olacak. Amerikan emperyalizmi 7 milyarlık insanlık ailesinin en son ferdini bitirene kadar, dünya halkları Amerikan emperyalizmine karşı direnmeye, hesap sormaya devam edecekler. İşbirlikçi Yunanistan devleti, Amerikan emperyalizminin işbirlikçisi, Türkiye faşizminin maşası olmaktan vazgeçmelidir. Gözaltına alınan Türkiyeli devrimciler serbest bırakılmalıdır. Türkiyeli devrimcileri değil, gücünüz yetiyorsa Yunan halkını bugün açlığa, yoksulluğa mahkûm edip, sırtındaki deriyi alan, işbirlikçileri gözaltına alın.

TÜRKİYELİ DEVRİMCİLER SERBEST BIRAKILSIN!

KAHROLSUN AMERKAN EMPERYALİZMİ, YAŞASIN MÜCADELEMİZ!

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ!

HALK CEPHESİ

2674