Perşembe Mart 28, 2024

Güzel Ana ve Serdar Can Duisburg’da Anıldı

kaypakkaya-partizan
Duisburg Partizan taraftarları tarafından Güzel Ana(Şahin) ve Serdar Can için anma gerçekleştirildi.

 

Almanya Duisburg Partizan taraftarlarının örgütlediği anma 3 Eylül’de saat 15’de Gençlik ve Kültür Derneğin’de Güzel Şahin ve Serdar Can şahsında devrim ve komünizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Anmada TKP/ML Örgütlenme Komitesi, TKP/ML Dava Tutsakları, Yeni Kadın, ATİK, YDG, Sebahat Tuncel, Figen Yüksekdağ ve Güzel Şahin’in sürgündeki oğlu Cihan Şahin’in Güzel Ana ve Serdar Can hakkında yayınladıkları mesajlar  okundu.

Şair Ali Bali “Cumartesi Anneleri” için yazmış olduğu şiiri Güzel Anaya atfen okudu. Ayrıca 2003 yılında 4. Munzur Kültür ve Doğa Festivalin’de Güzel ve Gülmez analara ait video çekimlerinin gösteriminde duygusal anlar yaşandı. Devamında Serdar Can’a ait “Tarihin Şen Çocukları” adlı şiir okundu.

Etkinlikte sahne alan Grup La Liberta Güzel Ana’nın ve Serdar Can’ın severek dinlediği ezgileri seslendirdi. Anmada Nubar Ozanyan’a ait bir ermeni halk enstrumanı olan Duduk eşliğinde Serdar Can’a hitafen “Sareri Hovin Mernem” ezgisinin icra edilmesi ardından etkinlik sonlandırıldı.

963