Cumartesi Nisan 20, 2024

Gözaltındaki öğrenciler serbest bırakıldı!

kaypakkaya-partizan
İbrahim Kaypakkaya nezdinde gerçekleştirdiğimiz Mayıs ayı şehitlerini anma etkinliğine saldıran polis tablosunda tamda devletin ‘ölülerimizden’ dahi korktuğunun resmi sergilendi!

 

İstanbul Üniversitesi’nde gerçekleştirilmek istenen Kaypakkaya ve dörtler anmasına dönük yapılan polis saldırısında 5 YDG’linin de gözaltına alındığı 11 kişi dün (19 Mayıs) tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldıkları mahkemede 11 kişide serbest bırakıldı. 

İşkenceye uğrayan öğrencilerin dört kişiye Adli kontrol ve yurtdışı yasağı verilirken geri kalan 7 kişiye ise her ay imza vermeleri kapsamında Adli kontrol "cezası" verildi. 

Haklarında yurtdışı yasağı verilen öğrencilerin isimleri şöyle; Fatih Hatayoğlu, Ozan Üner, Vural Ulugana ve Kamil Tanır.

“Saldırılarınız bizi yıldıramayacak!”

Polisin abluka altına aldığı Çağlayan Adliyesi önünde işkenceye uğrayan öğrencileri, yakınları ve arkadaşları sloganlar, zılgıtlar ve halaylar eşliğinde karşıladılar.

Serbest bırakılan 11 öğrenci Adliye kapısından çıkarken, “Gözaltılar tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz”, “Önderimiz İbrahim İbarahim Kaypakkaya”, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” gibi sloganlarla demokratik haklarından asla vaz geçmeyeceklerini bildirdiler. Serbest bırakılan öğrencilerden YDG okuru Fatih Hatayoğlu’nun yüzünde polisin uyguladığı işkence izleri vardı.

Gözaltılar serbest bırakıldıktan sonra Yeni Demokrat Gençlik ve DÖDEF bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamayı kurumlar adına yapan YDG okuru Rabia Güveli polis saldırılarını kınayarak şunları söyledi: “faşizmi her alanda inşa etmeye çalışan faşist devletin korkuları büyümektedir bizlerde bu korkuları büyütmeye ve beslemeye devam edeceğiz. İbrahim Kaypakkaya nezdinde gerçekleştirdiğimiz Mayıs ayı şehitlerini anma etkinliğine saldıran polis tablosunda tamda devletin ‘ölülerimizden’ dahi korktuğunun resmi sergilendi! Gerçekleştirilen bu saldırılar faşist devletin yaratmak istediği korku duvarlarıdır. Bizlerde halk gençliği olarak bu duvarları yıktık ve yıkmaya devam edeceğiz. Baskı ve gözaltı saldırıları ile durduramayacaksınız bu seli.”  

Güveli devamında şunları söyledi: “Mayıs şehitlerini anma kapsamında gerçekleştirdiğimiz eylemler ve bu eylemlere dönük saldırılarınız gözlerinizde oluşan korkunun göstergesidir.” Güçlerini başta komünist Önder İbrahim Kaypakkaya olmak üzere mayıs ayı şehitlerinden, tüm devrim ve demokrasi şehitlerinden aldıklarını söyleyen Güveli son olarak şu mesajı verdi: “Şehitlerimizden aldığımız mücadele gücü ve geleneği ile saldırılarınızı boşa çıkaracak ve dayanışmayla bu saldırılarınızı geri püskürteceğiz.”

Açıklamanın ardından öğrenciler sloganlar eşliğinde dağıldılar.

 

1433