Salı Nisan 23, 2024

Gazi Mahallesi Partizan'dan dernek açılışına çağrı

kaypakkaya-partizan

Gazi Mahallesi Partizan, 28 Eylül’de açılışı yapılacak olan Mayıs Kültür ve Sanat Derneği’nin açılışına çağrıda bulundu.

“Demokratik halk kültürü etmen olarak ele alındığında, süregelen birçok ayrışmanın aynı zamanda da birleşmenin temelidir” diyerek yaşanılabilir bir dünyayı yaratmanın taraftarları olduklarını ve birleşmenin savunucusu olduğunu belirten Gazi Mahallesi Partizan, egemenlerin halkı kimliğine, emeğine yozlaştırarak yabancılaştırma çabalarına karşı deneğin açılışının önemini vurguladı.

“Mayıs bizim için karanlığa tutulan bir meşale, kıraç topraklarda yetişen bir çiçek ve ağaya patrona, cellât ellerindeyken bile verilmiş en güzel cevaptır. Kanlı 1 Mayıs, denizin en güzel mavisine karabulutlar çökertilmek istenen 6 Mayıs, dört onurlu insanın bedenlerini meşale ederek köhne karanlığı parçaladığı, haki olunup kurşunların yok edemediği 18 Mayıs. Ve yine 18 Mayıs! Amed zindanlarında insanlığa bırakılan en güzel miras. Ölüme parça parça götürülse bile teslim alınamayan irade İbrahim Kaypakkaya...” ifadeleriyle derneğin isminin neden Mayıs olduğuna dair açıklama getiren Gazi Mahallesi Partizan, 28 Eylül’deki dernek açılışı dahilinde yapılacak etkinliğe başta Gazi halkı olmak üzere tüm halkı beklediğini belirtti.

Tarih/Saat: 28 Eylül Pazar/18.00
Adres: Gazi Mahallesi. İsmetpaşa Caddesi. 1421 sokak.No: 16/b (Eski Dersimliler Derneği)

1726