Cuma Mart 29, 2024

Fransa’da ATİK üyesi gözaltına alındı

kaypakkaya-partizan
15 Nisan akşamı, iki ülkede eşzamanlı yapılan operasyon sonucu 8 kişinin tutuklanmasının ardından, bugün Fransa’da ATİK üyesinin gözaltına alındığı öğrenildi.

 

Almanya ve İsviçre devletleri tarafından Türkiye ile işbirliği halinde yapılan operasyonların ardından Fransa’da da bir ATİK üyesi gözaltına alındı. Gözaltının tam olarak hangi polis birimi tarafından yapıldığı ve nedeni öğrenilemezken, sorgunun Savunma Bakanlığı tarafından yapıldığı bilgisine ulaşıldı. Ayrıca  tutuklanma ihtimalinin yüksek olduğu tahmin edilirken yaşanan gözaltı ATİK’in operasyonların genişleyebileceğine dair yaptığı tespiti hatırlattı.

15 Nisan akşamı, iki ülkede eşzamanlı yapılan operasyon sonucu 8 kişinin tutuklanmasının ardından, bugün Fransa’da ATİK üyesinin gözaltına alındığı öğrenildi. Fransa’nın Reims şehrinde gözaltına alınan faliyetçinin ailesine henüz bir açıklama yapılmazken ailesinin ve ATİK üyelerinin  akıbetini öğrenmek için bekleyişleri devam ediyor. Gözaltına alınması, bir yandan operasyonun genişleyebileceği tahminlerini güçlendirirken diğer yandan da Fransa devletinin de bu operasyonun bir parçası olabileceği sorusunu akıllara getiriyor. 

 

1412