Cumartesi Nisan 20, 2024

Fransa Reims’te Cizre ve Sur ile dayanışma gecesi

kaypakkaya-partizan
28 Mayis 2016 Cumartesi gunu Fransa'nın Reims kentinde Cizre-Sur için dayanışma gecesi düzenlendi.

 

Sanatcilar Ahmet Deza, Ruken Neva, Serhado, Hozan Cömert’in de sahne aldığı gecede bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Fuat Kav, “Böl, parçala, yönet stratejisi ile inkar ve asimilasyon politikaları ile Türk devleti, Kürt halkını katletmeye genç, kadın, erkek çocuk demeden öldürmeye devam ediyor” dedi.

Faşist AKP iktidarının DAİŞ’i kullanarak, Kürt halkına saldırdığını, Alevilere de gözdağı vermeye çalıştığını söyleyen Kav, Erdoğan’ın Kürtlere ya teslim ol, ya da yok edeceğim dediğini de vurguladı.

Partizan adina gecede konusma yapan yoldasimiz  Mayis ayinda sehit dusen Komunis onderimiz Ibrahim Kaypakkaya ve Diyarbakir zindaninda bedenini ates topuna ceviren dortlerden, Haki Karer’e ve tum devrim sehitlerini saygiyla aniyoruz diyerek sozlerine basladi. . Kürdistan'da yaşanan katliama AKP iktidarının uyguladığı faşist politikaya dikkat çeken yoldasimiz "Dersim'de Kobanê'de dağlarda savaşanlarımız gibi bizler de bugün Kürt halkının onurlu direnişinin yanındayız" diyerek, Kürdistan'daki direnişçileri selamladı.

Konfederasyonumuz ATiK’e yapilan operasyonla bir yildir 10 yoldasimizin hala iceride tutsak olduklarini ve 17 Haziran’da Munih’te yapilacak olan mahkemeye enternayonal dayanisma icinde tum devrimci demokratlarin destek vermeleri gerektiginin onemini vurguladi .

 Standimizi actigimiz gecede UPOTUDAK « Turkiyede zindanlarinda devrimci tutsaklarin kahramanca direnisini selamliyoruz «  ve « Liberte a Solmaz SAMi » yazili olan Liberte pour les detenues revolutionnaires pankartimizla birlikte Atik operasyonu degerlendiren UPOTUDAK’in Fransizca ve Turkce yazili kitapcik dagitimi yapildi. Ayrica Kurt Siyasetci Fuat KAV’la yapilan soylesimizde kendisinin Nuce Tv kanalinda Atik operasyonun  haber yapacagini belirtti.

Reims Partizan

928