Cuma Mart 29, 2024

Fransa Partizan:Cansız, Doğan ve Şaylemez Büyük Yürüyüşle Anıldı‏

kaypakkaya-partizan
Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) ÜyesiFidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesiLeyla Şaylemez‘in katledilişlerinin 3. yılında Paris’te büyük bir yürüyüşle anıldı. Yürüyüşte yerini alan Fransa Partizan’ın açıklamasını yayınlıyoruz.

 

9 Ocak 2013 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen 3 kadın Kürt siyasetçi Sakine Cansız(Sara), Fidan Doğan(Rojbin) ve Leyla Şaylemez(Ronahi), yanı sıra Silopi’de katledilen 3 Kadın siyasetçi Seve Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar’ı anmak için 9 Ocak Cumartesi günü Türkiye ve Türkiye Kürdistan’lı yurtsever devrimci ve demokrak kişi ve kurumlarla birlikte Avrupalı bir çok demokratik kitle örgütlerinin de yer aldığı büyük bir protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.


Paris’te katledilen 3 kadının katledilmesiyle, yakın bir zamanda benzer şekilde Silopi’de katledilen kadınların ölüm emrini verenlerin aynı zihniyetin sahibi olduğunu apaçık ortadadır. Faşist Türk devletinin Kürt kadınlarının bilinçli iradesinden ne denli korktuklarını bir daha göstererek saldırmaya ve katletmeye devam ediyor. Bu ve benzer saldırılar karşısında gelişen Kürt dinamiklerini engelleyemeyeceğini Türkiye ve T. Kürdistanı’nda ve sınırların ötesinde bulunan ve direnişte yer alan tüm Kürt halkı ve serhildanlar göstermektedir. Bunun en iyi ifadesini bugün yaşanmakta olan öz savunma direnişinde sokakları direniş mevzisi olarak sahiplenen Kürt ulusu göstermektedir. Dün olduğu gibi bugün de askeri gücü, tankı topu ve inkar, imha saldırılarına karşın tek bir adım dahi ileriye gidemeyen, direnişi kıramayan devlet, sokaktaki 3 aylık bebekten 70 yaşındaki yaşlı kadınlara kadar hedef gösterip katletmeye çalışıyor.


Ancak ne olursa olsun tüm saldırılar karşısında ezilen halkların onurlu ve haklı mücadelesi karşısında silahlı, örgütlü bir halkın iradesi yok edilemez. Ve bir kez daha Kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkını kazanma mücadelesinde onların yanında olacağımızı ifade ediyoruz.
Bu bilinçle yapılan pretosto yürüyüşünde Fransa Partizan olarak yürüyüşte 3 Kürt kadın siyasetçiyi anmak ve faşist Türk devletinin katliamcı zihniyetini protesto etmek için coşkulu bir şekilde yürüyüş kortejinde yerimizi aldık.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, kitle şehitleri sahiplenmek ve faşizme karşı mücadele için birçok slogan attı. Partizan korteji de yürüyüş boyunca “Şehit Namırın“, “Kürt Ulusuna Özgürlük Halk Savaşıyla Gelecek”, “Rojava, Kobanê, Kürdistan Savaşıyor Partizan“, “Jin, Jiyan, Azadi” gibi birçok sloganı coşkuyla haykırdı.

Fransa Partizan

1196