Çarşamba Nisan 24, 2024

“Festival Hazırlıkları Tamamlandı”

kaypakkaya-partizan
Festivale sanatsal dallarda katılımların sonuçladığını belirten YDG MYK ve Festival Komite temsilcisi Arda Kılınç, programın yayınlandığını vurguladı

 

Cumartesi günü gerçekleşecek olan 24. Gençlik Kültür Sanat Festivali için hazırlıklar tamamlandı. Festival komitesi AHM’ye yaptığı açıklamada hazırlıkların tamamlandığını ve festival anını heyecanla beklediklerini belirtti. Festivalin bu sene önemli konuları gündeme getirdiğini belirten Arda Kılınç, 30. ölüm yıldönümünde Yılmaz Güney’in anıldığını ve başta Kobanê ve Şengal olmak üzere ezilen halkların isyanlarını gündeme getireceklerini dile getirdi.

Rojava ile başlayan sürece dikkat çeken Kılınç, barbar ve emperyalist beslemesi IŞİD terörüne karşı, TC’nin faşist politikalarına karşı aktif duruş sergilemeye devam edecekelerini, festivalinde bu karşı duruşun önemli adımı olduklarını dile getirdi.

Festivale sanatsal dallarda katılımların sonuçladığını belirten YDG MYK ve Festival Komite temsilcisi Arda Kılınç, programın yayınlandığını vurguladı. Alanlarda da hazırlıkların son aşamada olduğunu belirten Kılınç, tüm katılımcılardan coşkulu, Kobanê direnişine uygun bir festival için tüm enerjilerini seferber etmeleri gerektiğini belirtti ve gençliğe Festivali sahiplenmeleri çağrısında bulundu.

1207