Cuma Nisan 19, 2024

Felluce'de Kadın Katliamını Lanetliyoruz!

kaypakkaya-partizan
Arin'lerin, Kader'lerin, Sarya Özgür'lerin ve daha adını sayamadığımız binlerce kadınımızın irade ve kararlılığını kuşanarak büyütme sözü veriyoruz. Ve bütün kadınları bu cins kırımına karşı mücadeleye çağırıyoruz!..

 

Vahşi DAİŞ çetesinin kadın katliamlarına geçtiğimiz gün Irak'ın Felluce kentinde bir yenisi daha eklendi. Irak İnsan Hakları Bakanlığı; bazıları hamile 150 kadının DAİŞ çeteleri tarafından cihad nikahı yapmayı kabul etmedikleri için katledildiler.


DAİŞ çeteleri ile evlenmeyi kabul etmeyen kadınlar, cinsel köleliğe karşı direndiler. Seks köleliğine zorlanan Felluce'li kadınlar DAİŞ çetelerine teslim olmadılar.
Kadınların, DAİŞ üyesi Ebu Enes El-Libi adlı çete elemanı tarafından öldürüldüğü, bazı kadınların ise hapishaneye dönüştürülen El-Hadra El-Muhammediye camisinde esir edildiği açıklandı.
Katledilen Felluce'li kadınların, Golan mahallesinde El-Zaharid sokağında toplu mezara gömüldükleri, daha önce öldürülen kadınların ise nereye gömüldüklerinin bilinmediği belirtildi.


İşçi ve Emekçi Kadınlar;


Her geçtiğimiz gün DAİŞ ve DAİŞ'in beslendiği erkek egemen zihniyet, sadece bölgedeki uluslara ve inançlara saldırmıyor. Başta Ortadoğu'daki kadınlar olmak üzere bu zihniyet dünyadaki bütün kadın cinsinin karşısındadır, düşmanıdır. Ve her bir kadın, bu zihniyetin tehdidi altındadır.


Ama biliyoruz ki DAİŞ çeteleri, bölgede kendilerine karşı özgürlükleri ve onurları için savaşan, cesur ve kararlı kadın iradesinden de korkmaktadır.
Kadınlara bu kadar hunharca saldırmalarının; pazarlar kurup köleleştirmeye çalışmalarının, saatlik nikahlarla gerçekleştirilen tecavüzlerin ve böylesi alçakça düzenlenen katliamların en önemli nedeni tarihler boyu süren erkek egemen sistemdir. Ortadoğu coğrafyasında bu sistem, YPJ'li kadınların direnişi ve iradesine çarpmıştır. DAİŞ'in bölgedeki en büyük hayallerinden birisi bu iradeyi yıkmaktır.


Biz sosyalist kadınlar olarak; bütün kadın cinsini hedef alan DAİŞ barbarlığının ve onun gelişiminin önünü açan emperyalistlerin ve bölge gericiliğinin iş birliği gerçekleşmiş olan bütün kadın katliamlarını lanetliyoruz.


Bu zihniyet karşısında mücadele eden baş eğmeyen kadın iradesini Avrupa topraklarına yayma, Arin'lerin, Kader'lerin, Sarya Özgür'lerin ve daha adını sayamadığımız binlerce kadınımızın irade ve kararlılığını kuşanarak büyütme sözü veriyoruz. Ve bütün kadınları bu cins kırımına karşı mücadeleye çağırıyoruz!..


DAİŞ KARANLIĞINA İZİN VERMEYECEĞİZ!..
CİNS KIRIMINI DURDURACAĞIZ!..
YAŞASIN KADIN DEVRİMİMİZ!..


AvEG-Kon
SOSYALİST KADINLAR BİRLİĞİ

1226