Cuma Nisan 19, 2024

Fas'li Maoist ögrencilerin açlık grevi devam ediyor

kaypakkaya-partizan
Devrimci demokratik kamuoyunun dikkatini Fas hapishanelerindeki yoldaşlarımızın açlık grevine çekiyor ve Fas devletinin uygulamalarına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.

 

Eğitimin özelleştirilmesine karşı üniversite öğrencileri,sendikal özgürlükler için işçiler ve genel anlamda aiyasal özgürlüklerin sağlanması için tüm ilerici devrimci güçler genel olarak Fas halkının mücadelesi tüm baskılar ve tutuklamalara rağmen devam etmektedir. Bu mücadele sürecinde öğrenciler bir taraftan fiili saldırılara maruz kalırken diğer taraftanda tutuklamalarla sindirilmeye çalışıldılar. Öğrencilerden birçoğu defalarca gözaltına alınırken bir kısmıda sahte belgeler düzenlenerek yıllara varan hükümlerle cezalandırıldılar.

Fas devletinin devrimci öğrencilere yönelik tutuklama terörü devam etmektedir. Yargılanan öğrenciler içerisinde Maoist öğrenciler Elbour Aziz , Mohamed Elmounden, Hicam Almskini ve Abdelhak Atalhaoui 3 ' er yıla mahkum edildiler. Tutuklandıklarından bu zamana kadar Maocu öğrenciler birçok defa hapishanede yaşanan hak ihlalleri, fiziki saldırıları protesto etmek için açlık grevleri yaptılar. Fas hapishanelerinde gerçekleştirilen açlık grevinde 1 Nisan 2014 tarihinde Noureddin Abdelwahab , 13 Ağustos 2014 tarihinde de Musapha Meziani ölümsüzleştiler.

23 / 03/ 2015 tarihinden itibaren Maocu siyasi tutuklulardan Aziz Elbour ve Aziz Elkhalfawi hapishanede dayatılan hak ihlalleri ve fiziki saldırılara karşı yeniden açlık grevi başlattılar. Yoldaşlarımız daha önceden de defalarca açlık grevleri yaptıkları için sağlıklarından endişeliyiz. Faşist Fas devleti ve hapishane yetkilileri yoldaşlarımızın durumuna ilişkin bilgi vermemektedir. Dolayısıyla yoldaşlarımızın durumları ve hangi koşullar altında olduklarına ilişkin sağlıklı bilgi alamamaktayız. Yoldaşlarımızın açlık grevi eylemine diğer hapishanelerde kalan tutsaklarında destek vermesiyle açlık grevleri yaygınlaşmaktadır.

Fas hapishanesinde tutuklu bulunan Mao'ist tutsaklardan Abdulwahap Alramadi ve Munir Ashibba siresim açlık grevine başlarken , Sahraouis Marakeş te 11 siyasi üniversite öğrencisi bir hafta destek açlık grevi yaptı. Yine Mesnek hapishanesinde 5 tutuklu iki gün açlık greviyle başlatılan direnişe destek verdiler. Yoldaşlarımızın başlattığı açlık grevi direnişinin günden güne daha fazla yayılarak büyüyeceğini biliyoruz.

Açlık grevindeki yoldaşlarımızın talepleri şunlardır;

Hapishanelerdeki tüm baskılara son verilsin , Siyasi kimliklerimiz tanınsın !

Sahte belgelerle tutuklamalara son verilsin !
Tutuklu öğrencilerin üniversiteye kayıt, mastır ve lisans hakları tanınmalıdır !

Aile ve yakınlarımızla ziyaret haklarımız sağlanmalıdır !

Beslenme, tedavi ve temizlik koşulları düzeltilmelidir !

Yeterli ve uygun koşullarda havalandırma hakkımız sağlanmalıdır !

Kitap ve dergilerin engellenmesine son verilmelidir !

Telefon kullanma hakkımız tanınmalıdır !

Parmiliter güçler üniversitelerden çekilsin ve üniversitelerin özelleştirilmesi durdurulsun !

Koşulsuz tüm siyasi tutsaklar serbest bırakılsın !

Faşist devlet yoldaşlarımız ve tüm tutsaklar üzerindeki baskılara son vermeli ve yoldaşlarımızın taleplerini kabul etmelidir.Yoldaşlarımızın olası ölümleri ve sakatlanmalarından Fas devleti sorumlu olacaktır.

Devrimci demokratik kamuoyunun dikkatini Fas hapishanelerindeki yoldaşlarımızın açlık grevine çekiyor ve Fas devletinin uygulamalarına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz.

AÇLIK GREVİNDEKİ YOLDAŞLARIMIZLA DAYANIŞMAYA GİR !
YAŞASIN FAS HALKININ DEVRİMCİ MÜCADELESİ !
YAŞASIN HALKLARIN DEVRİMCİ DAYANIŞMASI !
KAHROLSUN EMPERYALİZM VE HER TÜRDEN GERİCİLİK !

FAS HALKININ MÜCADELESİNİ DESTEKLEME KOMİTESİ !
DEVRİMCİ POLİTİK TUTSAKLARLA DAYANIŞMA İÇİN ULUSLARARASI KIZIL KOLLEKTİF !

 

1126