Salı Nisan 16, 2024

DHKC Açıklama No: 423

kaypakkaya-partizan
ECE TEMELKURAN VE DİĞER AYDINLARA SANATÇILARA GAZETECİLERE YÖNELİK TEK TEHDİT FAŞİZM VE EMPERYALİZMDİR! HALKTAN, HALKIN ONURLU EVLATLARI OLAN DEVRİMCİLERDEN AYDINLARA HİÇBİR ZAMAN ZARAR GELMEMİŞTİR, GELMEZ DE! DEĞİL ZARAR GELMESİ AYDINLARI-SANATÇILARI; EMPERYALİZMİN VE FAŞİZMİN BASKI ve ŞİDDETİNDEN, YOZLAŞTIRMASINDAN KORUYACAK TEK GÜÇ HALK VE ONUN ONURLU EVLATLARI DEVRİMCİLERDİR

 

28. 5. 2012 tarihli gazetelerde yayınlanan kontra haberlerde Mehmet Ağar, Engin Hoş gibi halk düşmanı katillerle birlikte hedeflerimiz arasında gazeteci-yazar Ece Temelkuran da gösterilmiştir.

Bu haberi biz ciddiye almazken, faşizm-emperyalizm ise bunu Ece Temelkuran üzerinden haber yapmakla kalmayıp, Ece Temelkuran üzerinde bir tehdit aracına dönüştürmüştür.

Bu konuyla ilgili bilgiye yeni ulaştığımız için, açıklamayı da bu yüzden şimdi yapıyoruz.

Ece Temelkuran halkın, direnenlerin dostudur. Soldadır ve bu nedenle değil hedefimiz olmak, bizim yanımızda anti-emperyalist, anti-faşist mücadele içerisinde en önlerde görmek istediğimiz aydınlardan biridir.

Evet, eleştirdiğimiz, belki de birçok aydın-sanatçı, yazara göre sık da eleştirdiğimiz biridir Ece Temelkuran.

Ancak bu eleştirilerimizin nedeni onu cezalandırmak, yermek değil kendisini umutsuzlaştıran ve halktan uzaklaştıran çarpıklıklarına karşı onu sahiplenme, halkın yanında tutma çabamızdır.

Ona yönelik bugüne kadarki eleştirilerimizin amacı budur, bundan sonra da bu temelde eleştirilerimiz olacaktır.

Eleştirilerimiz sadece Ece Temelkuran'la da sınırlı değildir; ülkemiz aydınlarını halktan yana tavır almaları yönünde eleştirmek halka olan sorumluluğumuzun gereğidir.

Küçük burjuva aydınlar halkın aydını olmalıdır, örgütlü mücadele içinde yer almalıdır.

Halkla bağlarını büyütmeli, bunalımlardan, umutsuzluklardan çıkmalıdır.

Bu temelde Ece Temelkuran'ın hedefimiz olduğuna ilişkin 28.5.2012 tarihli gazetelerde yayınlanan haberler tamamen faşizmin uydurduğu yalan haberlerdir.

Amaç; gerek aydınların halkla, emperyalizme ve faşizme karşı Bağımsız Türkiye diyerek savaşan devrimcilerle bağlarını kesmek, gerekse de faşizmin "benim gibi düşünecek,  benim gibi yazacak, konuşacaksın" baskı, dayatma,  korku salma ve gözdağı vermektir.

Bizim hiçbir şekilde Ece Temelkuran'a ilişkin böyle bir eylemimiz yoktur, olamaz da.

Halkın yanında olan tüm aydın ve sanatçılar hiçbir kuşku duymamalılardır ki, devrimcilerden hiçbir zaman aydın ve sanatçılara zarar gelmemiştir.

Aydın ve sanatçıların baş düşmanı faşizmdir... Bugün AKP iktidarıdır, Amerikan emperyalizmidir.

Kendi propagandasını yaptıramadığı aydınlara, sanatçılara tehdit ve gözdağı amaçlı her türlü yöntemi denemiş, denemeye devam etmektedir. Türkiye tarihi de dünya tarihi de bunun somut örnekleriyle doludur.

Ki bu saldırıların sonuçlarını da ülkemiz aydın ve sanatçıları örgütsüzlüğü nedeniyle almıştır da...

Bizim dostumuz da, düşmanımız da, hedeflerimiz de bellidir. Bunları kimseden saklamadık, gizlemedik.

Düşmanlarımız her zamankinden de çok korkmalıdır!

Faşizme karşı halkın yanında yer alan aydın ve sanatçılar ise rahat olmalı, faşizmin baskılarına karşı direnmek, baş eğmeden düşüncelerini ifade edebilmek istiyorlarsa burjuvazinin bireyciliğine karşı, örgütlenmek ve halkın içinde olmak zorundadır.

 

Not: Ece Temelkuran 19 Aralık Katliamı sonrası ve Büyük Direniş boyunca herkes susarken, herkes köşesine çekilmişken, herkes faşizmi aklarken susmamış ve tüm baskılara rağmen yine böyle bir süreçte kitap yazarak direnenlerin yanında yer almasıyla da unutmayacağımız bir aydındır.

 

DEVRİMCİ HALK KURTULUŞ CEPHESİ

Tarih: 13 Şubat 2014

1926